FILMSKI PROGRAM

FILMSKI PROGRAM

U programu TV Slon i TV Mreže svako veče gledajte hit filmove.

 

U ponedjeljak, 20. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Urota”

Režiser: Richard Donner

Uloge: Mel Gibson, Julia Roberts, Patrick Stewart

Žanr: Triler, Drama, Romantika

urota

Sinopsis filma:

Jerry Fletcher (M. Gibson) pomalo je bizaran taksist u New Yorku, danonoćno opsjednut teorijama o Vladinim urotama. Među ostalim vjeruje da je NASA lansirala svoje letjelice kako bi izazvale potres koji će ubiti predsjednika za vrijeme posjete Turskoj. Međutim, jedna od njegovih bezbrojnih i gotovo nevjerovatnih teorija pokazuje se istinitom, jer Jerry preko noći postaje meta Vladinih ljudi i izvjesnog dr. Jonasa (P. Stewart), koji ga pod svaku cijenu nastoje eliminisati.

Problem je u tome što je Jerry već poznat kao čovjek s opsesivnim problemima, pa mu ne vjeruje nitko osim Alice Sutton (J. Roberts). Alice radi u Ministarstvu pravosuđa gdje pokušava rasvijetliti ubistvo svog oca koji je bio sudija.

Pomažući Jerryju, sasvim neočekivano, otkriva kako je upravo Jerry možda ključ rješenja za kojim traga, jer je posljednji vidio njenog oca živog…

Film je 1998. godine osvojio nagradu ASCAP i nagradu “Blockbuster Entertainment”. Redatelj filma ujedno je režirao i poznate “Gooniese”.

 

U utorak, 21. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Sljedeći petak”

Režiser: Steve Carr

Uloge: Ice Cube, Mike Epps, Justin Pierce

Žanr: Komedija

sljedecipetak

Sinopsis filma:

Uličar iz južnog Los Angelesa pobježiu predgrađe svom ujaku, dobitniku na lutriji, i njegovu sinu, kako bi izbjegao lokalnog nasilnika koji je pobjegao iz zatvora i nije dobre volje. Ali nevolje ga slijede…

U “Sljedećem petku”, Craig (Ice Cube) još živi s roditeljima u južnom Los Angelesu, traži posao i prisjeća se slavnih dana od prije četiri godine. Tada je napokon “penzionisao” lokalnog nasilnika Deboa (Tommy ‘Tiny’ Lister Jr.). Ali Debo je pobjegao nakon nekoliko godina provedenih iza rešetaka i želi se osvetiti Craigu na vrlo bolan način.

 

U srijedu, 22. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Batman se vraća”

Režiser: Tim Burton

Uloge: Michael Keaton, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer

Žanr: Akcija, Triler, Fantastika

batman se vraca

Sinopsis filma:

Prestravljeni roditelji bacaju deformiranog dječaka u rijeku Gotham Cityja. 33 godine kasnije, dijete se transformiralo u odvratnog Pingvina čija banda omete svečano osvjetljenje božićnog drvca u Gothamu i otme milionera industrijalistu Maxa Shrecka. Naoružan dokazima o raznim Shreckovim zločinima, Pingvin ga ucjeni da mu pomogne da otkrije identitet svojih roditelja.
Nakon što Pingvinovo stanje postane vijest, on pokreće kampanju za izbor za gradonačelnika. No, Batmanu se ta priča ne čini pretjerano uvjerljivom te on počne vjerovati kako je Pingvinova banda odgovorna za nekoliko ubistava djece. U međuvremenu, Shreck baci svoju tajnicu, Selinu Kyle, s vrha zgrade svoje kompanije nakon što je pronašla njegove planove o gradnji super-pogona koji bi iscrpio sav elektricitet iz Gothama.
Oživljena od grupe mačaka, Selina se vraća kući i osmisli novi kostim te se počne pojavljivati kao Žena-mačka. Kyle u međuvremenu počne privlačiti Batmanov alter ego Bruce Wayne. Situacija se dodatno iskomplikovala nakon što se Žena-mačka udruži s Pingvinom kako bi se riješila Batmana. Nakon što Batman otkrije Pingvinove namjere, uništivši time njegove političke izglede, Pingvin pokrene napad kako bi ubio sve prvorođene sinove u Gothamu. Batman prozre njegov plan, a za Ženu-mačku se smatra da je mrtva nakon što je ubila Shrecka. Pingvin, koji je pretprpio povrede u borbi s Batmanom, umire. Neko vrijeme kasnije, Wayne se po noći vozi po Gradu s Alfredom misleći kako je ugledao Selininu sjenu na zidu. Alfred zaustavi auto, a Bruce uzalud počne tražiti Selinu. Pronalazi njezinu mačku koju uzima sa sobom i odlazi. Kamera se podiže na vrh grada među nebodere. Dok Bat-Signal osvjetljava noćno nebo, Žena-mačka nestaje.

 

U četvrtak, 23. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Decembarski momci”

Režiser: Rod Hardy

Uloge: Danijel Radklif, Teresa Palmer, Lee Cormie

Žanr: Drama

decembarski momci

Sinopsis filma:

Film je osvojio nagrade Australian Writers’ Guild i Giffoni Film Festival u kategoriji najboljeg filma.

Grupa tinejdžera rođenih u istom mjesecu u sirotištu su poznati kao ‘decembarski momci’. Ali Maps (Daniel Radcliffe), Spark (Christian Byers), Spit (James Fraser) i Misty (Lee Cormie) imaju puno više toga zajedničkog. Budući da su u domu i nemaju nade kako će pronaći porodicu, stvaraju međusobne porodične veze. No jedan dan stiže neočekivana vijest o tome da bi jedan bračni par mogao usvojiti nekog od njih i sve se promijeni…

 

U petak, 24. februara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Čuvar životinja”

Režiser: Frank Coraci

Uloge: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Ken Jeong

Žanr: Komedija, Romantika

cuvar zivotinja

Sinopsis filma:

Životinje u zoološkom vrtu obožavaju Andrewa koji vodi brigu o njima. On je simpatičan, ali usamljen i pomalo neprilagođen tip. Kad ustanovi da se ugodnije osjeća u društvu lava nego u društvu žene, odluči napustiti zoološki vrt i krenuti u život. U tom trenutku životinje prekidaju svoj zavjet šutnje i otkriju svoju najveću tajnu – one mogu govoriti! Odjednom počnu neprestano pričati i poučavati Andrewa najboljim lekcijama iz rituala parenja. Kako bi mu pomogle pronaći djevojku snova, životinje su spremne učiniti (ili izreći) sve.