FILMSKI PROGRAM

FILMSKI PROGRAM

U programu TV Slon i TV Mreže svako veče gledajte hit filmove

 

U srijedu, 18. januara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Crni august”

Režiser: Samm Styles

Uloge: Gary Dourdan, Darren Bridgett, Ezra Stanley, Don Williams

Žanr: Drama

crniaugust

Sinopsis filma:

George Jackson završio je u zatvoru u uzrastu od 18 godina zbog krađe 70 dolara. Nikada nije iz njega izašao. Studirao je, postao aktivist, vođa i najprodavaniji pisac. Umro je u zatvoru 1971. Propao bijeg iz zatvora ili ubistvo koje je počinio FBI u pokušaju da uništi Crne pantere i njihov pokret? Ova drama istražuje dio američke historije koji je ostao kontroverzan do današnjih dana.

Na zahtjev Georgea Jacksona, na njegovu sahranu doneseno je oružje umjesto cvijeća.

 

U četvrtak, 18. januara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Crvena violina”

Režiser: François Girard

Uloge: Carlo Cecchi, Jean-Luc Bideau, Christoph Koncz

Žanr: Triler, Drama, Romantika

crvena violina novi

Sinopsis filma:

Film uglednog kanadskog redatelja, Françoisa Girarda (“Thirty Two Short Films About Glenn Gould”), nastao u koprodukciji Kanade, Italije i Velike Britanije, osvojio je Oscara za najbolju muziku i čak šesnaest nagrada Genie.

Stručnjak za umjetnine, Charles Morritz (Samuel L. Jackson), stiže u Montreal kako bi proučio “Crvenu violinu”, instrument kojeg je stvorio legendarni majstor, Nicola Bussoti, kako bi proslavio rođenje svog prvog djeteta. No, na njegovu žalost, violina je ukleta i Nicolu pogađa tragična nesreća. Stoga, kako bi zaboravio tugu koju mu je donijela, Nicola odluči donirati violinu sirotišu, što je samo početak neobičnog putovanja ovog fantastičnog instrumenta.

 

U petak, 19. januara u 22:40 sati u programu TV Slon i TV Mreže gledajte film ”Odlazak u smrt”

Režiser: Tim Robbins

Uloge: Susan Sarandon, Sean Penn, Robert Prosky, Celia Weston

Žanr: Drama, Krimi

odlazak u smrt

Sinopsis filma:

Sestra Helen Prejean (Susan Sarandon), saosjećajna opatica iz New Orleansa, duhovni je savjetnik Matthewa Ponceleta (Sean Penn), opakog, ljutitog i psihološki kompleksnog ubice osuđenog na smrt. Ona je predana da pomogne drugima, poput Matthewa, da pronađu spas. Ali, kada pokuša prodrijeti u njegovu mračnu dušu, nailazi na toliku dubinu zla da se zapita da li postoje granice iskupljenja. Može li odgoditi dan smaknuća dovoljno dugo da spasi Matthewa, ili će na kraju ipak otkriti istinu?