Pezer: Očekujem dobar rezultat

Pezer: Očekujem dobar rezultat

Objavio: -

Za nastup bosanskohercegovačkih atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu već sada se može reći da je uspješan i da su ostvareni planirani rezultati, a to je, prije svega, plasman dva atletičara u finalna natjecanja.

Nakon odličnog nastupa Amela Tuke u kvalifikacijama i polufinalnoj utrci, današnji rezultat bacača kugle Mesuda Pezera ponovno je pokazao da imamo evropsku kvalitetu.

Pezer se nakon današnjih kvalifikacijskih takmičenja uspio plasirati u finale ovogodišnjeg prvenstva, a Hamza Alić i Kemal Mešić nisu imali sportske sreće, jer su uz veliku želju za rezultatima imali previše prestupa.

Najmlađi u bh. triu bacača kugle Mesud Pezer je sa rezultatom od 19,72 metra osigurao mjesto među danas 12 najboljih evropskih bacača. On je u prvoj seriji bacio 19,15 metara, u drugoj seriji je popravio utisak sa 19,72 m, što je bilo dovoljno za finale. Zahvaljujući ovom hitcu Mesud Pezer će nastupiti i sutra  u 17 i 30 sati u finalnom nadmetanju na Evropskom prvenstvu.

– Prije svega bi se zahvalio svima koji su mi čestitali na plasmanu među najbolje u Evropi. Izuzetno mi je drago i sretan sam što sam ostvario ovaj plasman i što smo kao tim realizirali planirani uspjeh. I sutra očekujem dobar rezultat i dobar plasman, jer danas je za sve bacače bio težak dan, svi smo bili pod velikim pritiskom, jer imaš samo tri pokušaja da napraviš rezultat za koji se spremaš mjesecima. Sutra ću imati priliku da mirnije uđem na bacalište i, nadam se, napravim još bolji rezultat – kazao je za Fenu Mesud Pezer.

Bosanskohercegovačka atletika ima razloga da slavi, jer će sutra na završnim natjecanjima Evropskog atletskog prvenstva u Amsterdamu imati dva atletičara u finalu, Amel Tuka će se vjerovatno boriti i za jednu od medalja, a Mesud Pezer će biti u prilici da još jednom potvrdi kako plasman bh. bacača kugle je rezultat ozbiljnog rada.

Izvor: RTV SLON/FENA