17.8 C
Tuzla
28.05.2022.

15 studenata spremno za tržište rada – IPI Akademija ispratila petu generaciju diplomanata

Studentski dani predstavljaju jednu od najbitnijih faza u životu čovjeka, jer pored toga što se usvajaju nova znanja, stiču nova prijateljstva, studenti se pripremaju i za tržište rada, kako bi bili što konkurentniji. Arijana Beširović, jedan je od studenata pete generacije Internacionalne poslovno informacione Akademije, koji su danas dobili diplomu i zvanično postala bachelor Informacionih tehnologija.

Prvenstveno sam upisala jer sam čula samo dobre preporuke za ovu ustanovu. IPI Akademija mi je dala mnoge mogućnosti i proširila vidike vezano za proširenje znanja i izgradnje sebe kao ličnosti. Izabrala sam profesiju za koju smatram da je budućnost ove zemlje i da se sve više žena treba uključiti u programiranje kako bismo bile zastupljenije jer to nije nešto čega treba da se plaše i žene ni muškarci kako bi sebi obezbijedili bolju budućnost”, kazala je Arijana Beširović, bachelor Informacionih tehnologija na IPI Akademiji.

Isto mišljenje dijeli i Ali Mukajes koji je upisao Internacionalnu poslovno informacionu Akademiju u Tuzli jer pruža zanimanja konkurentna na tržištu rada i u Bosni i Hercegovini zbog čega neće morati ići van granica države u potrazi za poslom.

Mislim da je ovo branša koja omogućava mladima da ostanu ovdje, jako je perspektivna i povoljna jer imaju izvore da pristupe informacijama i znanju a zatim da se usavršavaju i razvijaju dalje svoje tehničke i ostale mogućnosti i mislim da je jako perspektivno i pohvalno ovo što radi IPI Akademija i bilo koja visokoškolska ustanova”, rekao je Ali Mokayes, bachelor Informacionih tehnologija na IPI Akademiji. 

Peta generacija na Internacionalnoj poslovno informacionoj Akademiji ispratila je 15 studenata kojima su danas svečano uručene diplome kao potvrda njihovog znanja, rada i truda tokom godina studiranja. Diplome nisu samo zasluge studenata, nego i njihovih roditelja, ali i Akademije koja ih je pripremila za narednu fazu u njihovom životu.

Mislim da pored njih i njihovih porodica je ovo svečani trenutak i za nas jer izvodimo mlade ljude na tržište rada i nadam se da smo im dali dovoljno dobre kompetencije i način razmišljanja da se tamo snađu i ostvare svoje ambicije u životu”, kazao je prof. dr. Damir Bećirović, predsjednik Senata IPI Akademije.

Pored svečane dodjele diploma, za pet najboljih studenata uručena je nagrada koja simbolično nosi ime osnivača Internacionalne poslovno informacione akademije dr. Hamze Šarića. U narednom periodu IPI Akademija nastavit će unaprijeđivati obrazovni proces, te će usavršavati i modernizovati nastavni plan i program.

 

POSLJEDNJE DODANO