25 C
Tuzla
02.07.2022.

20 godina uspješnog poslovanja MKF Lider

Povodom obilježavanja 20 godina rada i postojanja Mikrokreditne fondacije LIDer u Tuzli je danas upriličeno druženje sa dugogodišnjim klijentima. Ovom prilikom predstavljeni su respektabilni rezultati rada i poslovanja MKF Lider, koja je u proteklih 20 godina zadobila povjerenje skoro 8000 vjernih klijenata.

“Mi pratimo trendove osluškujemo sve ono što našim klijentima može biti od koristi trudimo se da u ovom vremenu koje nije baš lagano svjesni smo svih kretanja i problema u svijetu, ali mi opet taj neki svoj odnos sa klijentima još više pokušavamo da osnažimo kako bi to povjerenje zadržali na istom nivou i kako bi smo nastavili korak po korak dalje” – istakao je Admir Hodžić, direktor Sektora za kreditne plasmane MKF Lider

Od početka rada pa dod anas pružaju podršku mikropoduzetnicima, poljoprivredndicima i stanovništvu sa niskim prihodima.

MKF Lider od samog svog postojanja nastoji da kroz vid finansijskih i nefinansijskih usluga pruži mogućnosti klijentima da svoje biznise mogu unaprijediti , razviti i stvoriti neka nova radna mjesta.

” Mi u principu pored finansijskih usluga klijentima pružamo i nefinansijske usluge koje su u potpunosti besplatne u vidu umrežavanja savjetovanja i svega onoga što bi klijentima moglo pomoći da sa novim idejama i inovacijama razviju i prošire svoj biznis. Ono što nas krasi je i web platforma Praavi Lider koja je u principu potpuno beslatna, mislim da smo jedini koji to u ovom trenutku pružaju, gdje se svi koji imaju neku svoju samostalnu djelatnost mogu besplatno registrovati i oglašavti sve svoje robe i usluge koje nude dalje na tržište”- ističe Admir Hodžić, direktor Sektora za kreditne plasmane MKF Lider

Vizija ove mikrokreditne fondacije je da svi ljudi sa željom i sposobnostima da poboljšaju svoj životni standard treba da imaju pristup finansijskim i nefinasnisjkim uslugama koje su im potrebne za ostvarenje tog cilja. A uz pomoć MKF Lider na putu ka svom cilju korača i Eldina Čavalić iz Tuzle dugogodišnja klijentica.

“ Saradnja traje već 5 do 6 godina zadovoljna sam s njima znači ekstra su u svakom trenutku izađu u susret tu su da pomognu za sve”

Mikrokreditna fondacija Lider danas upošljava 71 radnika, sarađuje sa 7700 klijenata, a kreditni portolio iznosi 26 miliona KM. MKF Lider posluje u 48 općina u pet kantona Federaciji BIH . Mrežom koja se sastoji od 7 poslovnica i 15 terenskih ureda raspoređena u ključnim općinama i gradovima Lider uspijeva na najbolji način geografski pokriti područje djelovanja.

 

POSLJEDNJE DODANO