Reprezentacija u Lihtenštajnu, Prosinečki ima nove probleme sa povredama

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Fudbalska reprezentacija BiH jutros je odletjela čarter letom iz Sarajeva za Cirih, odakle će se autobusom prebaciti u Vaduz u Lihtenštajn.

Nakon što je zbog povrede put za Vaduz otkazao Miralem Pjanić isto je napravio i Zoran Kvržić. Tako se brojka povrijeđenih igrača popela na pet uz ranije povrijeđenog Toni Šunjića, Amera Gojaka i Luku Menala.

Prosinečki je najavio kako će u Lihtenštajnu priliku dati igračima koji su igrali manje ili nimalo do sada, a to bi trebali biti golmani Pirić i Burić, stoperi Memišević i Mihojević, lijevi bek Ćivić, u vezi Hotić, Hajrović, Hajradinović i u napadu Hodžić.

Ukupno na raspolaganju Prosinečki trenutno ima ove igrače:

golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa),

odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Samir Memišević (Groningen) Marko Mihojević (Erzgebirge) i Adnan Kovačević (Korona Kielce),

vezni red: Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Haris Duljević (Nimes Olympique), Mato Jajalo (Udinese), Dino Hotić (NK Maribor), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb), Edin Višća (Bašakšehir) i Haris Hajradinović (Kasimapasa),

napad: Edin Džeko (Roma) i Armin Hodžić (MOL Fehervar).

Utakmica protiv Lihtenštajna posljednja je u kvalifikacijama za Euro 2020, a igra se u ponedjeljak u 20,45 sati.

BiH se kolo prije kraja nalazi na petoj poziciji u grupi.