4 C
Tuzla
30.01.2023.

25 godina djelovanja Crvenog križa FBiH: RTV Slon dobila Jubilarno priznanje

Crveni križ Federacije BiH ove godine obilježava 25 godina postojanja i djelovanja u službi humanosti. Istovremeno, obilježava se  110 godina Crvenog križa/krsta u BiH.

Crveni križ FBiH svoje programske aktivnosti i ciljeve ostvaruje posredstvom 78 organizacija Crvenog križa na nivou gradova i općina, te 10 kantonalnih organizacija, čime je ostvarena težnja da djeluje u svakom dijelu FBiH.

Trenutno se u strukturi Crvenog križa FBiH nalazi oko 30 hiljada članova, tri hiljade aktivnih volontera i oko 150 profesionalno uposlenih koji svojim radom nastoje implementirati aktivnosti u okviru mandata i misije Crvenog križa.

Povodom jubileja, 25 godina djelovanja Crvenog križa FBiH danas je organizovana svečanost u Sarajevu. Dodijeljena su priznanja i zahvalnice onima koji pomažu rad Crvenog križa.

Radio-televiziji Slon dodijeljeno je Jubilarno priznanje – Zahvalnica za dugogodišnji doprinos radu i razvoju Crvenog križa/krsta.

U svom radu, kroz izvještavanje o aktivnostima Crvenog križa, promociju darivanja krvi, podsticanjem na aktivno učešće građana u volontiranju, posebno mladih, zajedno sa organizacijama Crvenog križa RTV Slon učestvuje u ovoj humanoj misiji već godinama. Vjerujemo da ćemo i u budućnosti biti dio misije kako bi pomogli onima kojima je to potrebno i podstakli građane da učine dobro djelo.

POSLJEDNJE DODANO