Sloboda u subotu na Tušnju dočekuje Čelik

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Čelik sa 17 bodova i Sloboda sa bodom više nalaze se na dnu prvesntvene ljestvice te ovaj duel za oba tima ima veliki značaj za opstanak u ligi. Nakon dvije utakmice i jednog osvojenog boda u drugom dijelu takmičenja u Premijer ligi BiH Sloboda je trenutno na 10. mjestu na tabeli. Cijeneći važnost ove utakmice, šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac najavio je žestok duel, kazavši da je njegov tim dobro pripremljen i uigran. A za što bolju strategiju lično je, kaže pratio utakmice protivnika.

„Analizirali smo ih protekli period. Išao sam uživo da ih gledam protiv radnika iz Bijeljine i mislim da ćemo dobro parirati ekipi Čelika i nadam se da ćemo konačno ostvariti tri boda. Mislim da ovi momci i svi u klubu zaslužuju da konačno krenemo sa pobjedama i da konačno i nas krene“, izjavio je Gradimir Crnogorac, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Svi igrači su u trenažnom procesu osim Dejana Uzelca i Miloša Stojanovića važnih igrača u odbrani Slobode. Ostali igrači su spremni i jedva čekaju da istrče na teren, a u igru se vraća i Almir Bekić.

„Imao zaista kvalitetne i napadače i vezne igrače. Tu su Samir Bekić, Bekrić i Husejinović i koji su sasvim sigurno pokretač ovog cijelog kolektiva i milim da kad oni prorade da će to biti jedna sasvim druga i bolja priča“, mišljenja je Crnogorac.

U prethodnih 13. kola sreća nije bila na strani fudbalera Slobode, a iskusni Samir Bekrić vjeruje da će sutra njegova ekipa pokazati svoje pravo lice i ostvariti pobjedu protiv Čelika.

“ Ove dvije utakmice nismo bili na željenom nivou. Radili smo sjajno pripreme i ja mislim da je vrijeme da naplatimo. Mnogo smo uložili truda, znoja, tako da ja se nadam da ćemo sutra uz podršku publike doći do pobjede“, kazao je Samir Bekrić, igrač FK Sloboda.

Sloboda je u prednosti jer sutra igra na domaćem terenu na kojem su u u posljednjih 10 utakmica pobijedila osam puta. Utakmica između FK Sloboda i NK Čelik počinje u 15 sati.