7.8 C
Tuzla
19.04.2024.

Košarka: Bratunac prva stanica na putu Slobode u nastavku prvenstva

Nakon reprezentativne pauze i odlične predstave u posljednjem ciklusu kvalifikacija naše reprezentacije, Prvenstvo BiH nastavlja svojim tokom. U 19. kolu na rasporedu je nešto manje utakmica nego inače budući da ekipe učesnice ABA2 lige imaju obaveze u balonu regionalnog takmičenja, ali uzbuđenja neće nedostajati posebno u nedjelju kada će Bratunac ugostiti ekipu Slobode u svojoj dvorani.

Direktni konkurenti za Ligu 6 nedavno su odigrali susret iz prvog dijela sezone koji je odgođen zbog epidemiološke situacije, a zgusnut raspored odredio je da ove dvije ekipe tek prije nešto više od mjesec dana prvi put odmjere snage. Bratunac je bio uspješniji u Mejdanu iako treba napomenuti da crveno-crni nisu mogli računati na četiri igrača iz svog rostera.

Oba rivala izjednačena su omjerom i bore se za vrh tabele, ali domaćin je zahvaljujući pobjedi u prvom susretu i domaćem parketu ovog puta blagi favorit. Igrači trenera Damira Mulaomerovića žele naplatiti poraz u Mejdanu i upisati pobjedu koja bi uvelike pomogla u ostvarenju konačnog cilja za ovu sezonu. Ekipa je spremna i svi igrači su na raspolaganju treneru Mulaomeroviću koji se tokom ove sedmice priključio ekipi nakon odsustva zbog obaveza sa reprezentacijom Hrvatske dok je trenažni proces vodio pomoćni trener Adnan Žunić.

Jedan od glavnih igrača Slobode ove sezone Jakov Mustapić također je imao reprezentativne obaveze te je ubilježio nastup za svoju reprezentaciju protiv Turske. Mustapić je potvrdio dobru atmosferu u svlačionici i kratko najavio nedjeljni susret: “Ekipa je dobro iskoristila malo dulju pauzu za treninge i najbitnije je da smo svi zdravi i spremni za nastavak sezone. Nemamo više pravo na grešku, svaka utakmica nam može biti razlika između Lige 6 i kraja sezone. U nedjelju nas čeka jako bitna utakmica protiv direktnog konkurenta za kojeg smo jako motivirani zbog poraza koji su nam nanijeli na našem terenu. Smatram da smo kvalitetnija ekipa i na nama je da to pokažemo na terenu”, izjavio je reprezentativac Hrvatske.

Utakmica je na rasporedu danas od 18:00 sati u sportskoj dvorani Bratunac, a nominirani arbitri za ovaj meč su Saša Babić, Milan Adamović i Aleksandar Prvi Vuruna. Prenos uživo moći ćete pratiti putem službenog Youtube kanala KSBiH, a po do sada ustaljenoj praksi link za gedanje utakmice možete pronaći uoči početka na našim društvenim mrežama.

Vezane vijesti

TUZLA