5 C
Tuzla
25.04.2024.

Kolegij gradonačelnika Tuzle: U projekte komunalne infrastrukture uloženo 30 miliona KM

Kolegij gradonačelnika Tuzle danas je razmatrao Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Tuzle za period 1.1. do 30.6.2021. godine i Izvještaj o korištenju Tekuće rezerve za isti period.

Gradonačelnik je istakao da je većina materijala razmatrana u funkciji pripreme sjednice Gradskog vijeća, ali i da su razmatrane neke odluke iz nadležnosti gradonačelnika i gradskih službi.

Ono što je karakteristično za izvršenje Budžeta Grada Tuzle za prvih šest mjeseci ove godine je činjenica da je pomjeranjem održavanja lokalnih izbora skraćeno vrijeme za izvršenje za dva mjeseca.

“Dobro je da imamo rast određenih prihoda, kao što su npr. prihodi od rente, što je plod rada različitih službi. Zapažen je i rast prihoda od PDV-a i poreza na dohodak i ova godina bi mogla biti dobra, sudeći po ovom rastu. Pokazalo se da je dobro što smo davali poticaje u vrijeme zatvaranja zbog pandemije i što smo 2020. maksimalno ulagali u projekte komunalne infrastrukture, (Grad Tuzla, Vodovod i Centralno grijanje investirali su oko 30 miliona KM). Puno smo radilii i na otklanjanju prepreka investitorima i to je doprinijelo povećanju prihoda u Budžetu. Tako smo i danas na Kolegiju radili na donošenju urbanističke regulative i na stvaranju uvjeta za gradnju i za brži ekonomski razvoj”, dodao je gradonačelnik.

Vezane vijesti

TUZLA