11.7 C
Tuzla
19.04.2024.

Majkić: Nekima je važnija izborna kampanja od rada parlamentarnih komisija

Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je zakazana za danas, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Sjednici su prisustvovala tri od šest članova i to predsjedavajuća Dušanka Majkić i njeni zamjenici Lidija Bradara i Amir Fazlić.

Majkić je kazala novinarima da ni danas nisu uspjeli da održe sjednicu Komisije jer nije imala kvorum, a koja je već u nekoliko navrata planirana i nije završena.

– Pošto se radi o tačkama koje su planirane da budu na sjednici Doma naroda PSBiH zakazanoj za ponedjeljak, 16. maja, svih deset tačaka koje je Komisija danas trebala razmatrati bit će skinute sa sjednice Doma naroda – navela je Majkić.

Komentirajući činjenicu da sjednice parlamentarnih komisija nerijetko budu otkazane zbog nedostatka kvoruma, Majkić je kazala da je sredina maja i da „ već počinju polako ljudi da razmišljaju o kampanji i dobro pozicioniranje za naredne izbore im je mnogo važnije nego održavanje određene komisije“.

– Ne trpe nikakve sankcije i to im omogućava komotnu poziciju da se ponašaju onako kako im odgovara – kazala je Majkić.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda danas je, između ostalog, trebala razmatrati u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama koji je predožilo Vijeće ministara BiH kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, čiji je predslagač Predstavnički dom državnog parlamenta.

Također, bilo je predviđeno da Komisija, u prvoj komisijskoj fazi, razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija BiH koji je predložio Predstavnički dom, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, predlagača Vijeća ministara BiH.

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA