ABA 2 liga – Košarkaši OKK Slobode u Nikšiću traže prvu pobjedu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Košarkaši OKK Slobode na početku sezone nanizali su tri poraza – dva u ABA 2 ligi, te jedan u prvenstvu BiH.

 

Večeras u okviru 3. kola ABA 2 lige gostuju u Nikšiću, gdje će protiv Sutjeske pokušati doći do prve pobjede.

 

– Otvorili smo sezonu jako loše. Igramo obranu ispod svakog nivoa i interes nam je da se tu popravljamo. Imamo novi i jako mladi tim i naši dosadašnji nastupi bili su puni želje, ali bez naplate. Bili smo loši u obrambenom skoku, odbrani „1 na 1“ i defanzivnoj tranziciji. Tako ne možemo biti konkurentni jakim i iskusnim rosterima protivnika – izjavio je trener Josip Pandža uoči susreta u Nikšiću.

 

Za domaću ekipu kaže da je sastavljena od velikog broja kvalitetnih domaćih igrača, među kojima su i dva reprezentativca BiH, Knežević i Sejfić.

 

– Sjajno su se uklopili u ekipu Sutjeske koja ima odličnu povezanost s publikom. Jaki su na domaćem terenu i neće nam biti ugodno igrati. Međutim, interes nam je da ispravljamo loše stvari iz prva dva kola, tako da u Nikšić ne idemo sa „bijelom zastavom“ – naglasio je Pandža.

 

Da je ekipa ušla u rezultatsku krizu, ali  da će sigurno izaći iz nje, mišljenje je i krilnog centra, Fahrudina Mangafića.

 

– Pred nama je teško gostovanje. Riječ je o kvalitetnoj ekipi s ozbiljnim rosterom. Zbog toga nemamo pravo na opuštanje. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice rezultat sigurno neće doći u pitanje – kaže Manjgafić.

 

Utakmica Sutjeska – OKK Sloboda igra se večeras u Sportskom centru Nikšić od 19.00 sati.

 

Izvor: RTV Slon/FENA/