ABA 2 liga: Sloboda dočekuje Široki, kakva su očekivanja?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Košarkaši Slobode u četvrtak će u Mejdanu u ABA 2 ligi u okviru 6. kola dočekati Široki.

Ovosezonsko takmičenje na dva fronta, u Prvenstvu BiH i regionalnoj ABA 2 ligi za košarkaše Slobode nije lagan zadatak, ali rezultati u dosadašnjem toku pokazuju da se mogu boriti sa vrlo kvalitetnim ekipama. Prvenstveno se ovo odnosi na regionalne timove poput Splita koga su u 4. kolu ABA lige savladali na domaćem terenu. Ovoga puta, u 6. kolu ovog regionalnog takmičenja snage će odmjeriti sa Širokim na domaćem terenu.

”Široki je jako kvalitetna ekipa sa puno mladih igrača, kao i mi, ali mislim da uz veliki trud i zalaganje možemo doći do željenog rezultata”, kaže Haris Dedajić, košarkaš Slobode.

Košarkaš Miloš Grubor ističe da je utakmica bitna a protivnik dobar.

”Naše je da ispoštujemo šta trener zamisli, da dođemo do još jedne pobede kod kuće, na domaćem smo terenu tako da ćemo sigurno da se borimo i dati sve od sebe u četvrtak”, navodi Grubor.

Košarkaši Slobode vjeruju da će im publika ponovo biti vjetar u leđa u pohodu na novu pobjedu u ABA 2 ligi, baš kao što je slučaj bio i na utakmici protiv Splita. Očekuju da će tribine Mejdana biti ispunjenje do posljednjeg mjesta, a mladi Dedajić, dijete ovog kluba ističe da će se potruditi opravdati povjerenje onih koji budu u četvrtak u dvorani.

”Ovim putem pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i budu naš šesti igrač”, riječi su Dedajića.

Borba za nove bodove i pobjede vodi se i u Prvenstvu BiH, gdje tuzlanski tim pokazuje izuzetno dobre rezultate. Od četri utakmice, u tri su pobijedili. Kako je to Uprava najavila ranije, a i košarkaši, pažnja je najvećim dijelom usmjerena upravo na ovo takmičenje.

”Nama je prioritet domaće prvenstvo, ABA liga sigurno znači ovim mladim igračima za neko dodatno iskustvo i jače takmičenje od domaćeg prvenstva, ali sigurno da bi voleli biti u vrhu i u jednom i drugom”, ističe Grubor.

Atmosfera među igračima je i više nego dobra, kaže Grubor i dodaje da mu je izuzetno drago što je došao iz Novog Sada u Tuzlu odnosno klub sa tradicijom koji ima dobru viziju. Među navijačima i građanima vlada euforija, što igračima svakako prija i vodi ih ka ispunjenju cilja, a to je što bolji rezultat u oba takmičenja.