Advokatica tuzlanskog policajca tražila izuzeće Tužilaštva TK iz slučaja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Općinski sud Tuzla odbio je prijedlog Tužilaštva TK da policajcu T.O. iz Policijske stanice Istok odredi jednomjesečni pritvor, potvrđeno je iz Općinskog suda.

Kako nam je kazano, prijedlog za jednomjesečni pritvor je odbijen kao neosnovan, ali su izrečene mjere zabrane, da se policajac ne smije približavati niti komunicirati sa drugim kolegama koji su pozvani na svjedočenje u ovom slučaju.

Tatjana Savić, advokatica privedenog policajca za RTV Slon je potvrdila odbijanje prijedloga za pritvor, te kazala da je odbrana već podnijela zahtjev Federalnom tužilaštvu za izuzeće Tužilaštva TK u ovom slučaju, te povjeravanje slučaja nekom drugom tužilaštvu.

”Tužilaštvo Tuzlanskog kantona ne može objektivno voditi istragu, jer je u slučaj uključen suprug tužiteljice ove pravosudne institucije. Stoga smo zatražili izuzeće Kantonalnog tužilaštva. U ovom slučaju, očigledno je, radi se o osveti mladim policajcima. Sada čekamo potvrdu Federalnog tužilaštva”, navela je advokatica Savić.

Podsjetit ćemo, da je policajac T.O. uhapšen u četvrtak, nekoliko dana nakon što je lišio slobode M.B., supruga tužiteljice Tužilaštva TK, a zbog narušavanja javnog reda i mira.