Ajdinović: Izdato sedam prekršajnih naloga u iznosu od 12.700 KM

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović saopćio je da je do ovog trenutka izvršeno sedam inspekcijskih nadzora, kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 12.700 KM.

– Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži, dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je u cilju zaštite građana od nerazumnog povećanja cijena i tokom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih pumpi, ali i drugih prodajnih objekata na području Federacije BIH – istakao je Ajdinović.

Ukazao je i na činjenicu da su do sada federalni sanitarni inspektori izrekli 30.725 rješenja o ograničenom kretanju/izolaciji.

Također, na graničnim prijelazima izdato je ukupno 912 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka, i to 603 rješenja o izolaciji, te 165 rješenja za vozače, 101 rješenje za pogranične i 43 za prekogranične radnike.

Potvrdio je da danas ističu mjere iz 515 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 25.459 lica istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana.

– Ukoliko su se osobe kojima su izdata rješenja o izolaciji pridržavale izrečenih mjera, te svakodnevno javljale nadležnoj epidemiološkoj službi i do isteka perioda izolacije nisu razvile nikakve simptome zaraze, zdravstveni nadzor se okončava nakon 14 dana – poručio je Ajdinović, saopćeno je iz FUZIP.