AK Sloboda Tehnograd: Osvojene dvije zlatne medalje na Međunarodnom mitingu budućih šampiona

     

U Beogradu u atletskoj dvorani održan je “IV miting budućih šampiona” na kome su nastupili i najmlađi članovi AK “Sloboda-Tehnograd” na kome su osvojili dvije zlatne i dvije srebrne medalje.

‘Zlatnu medalju osvojio je Bakir Musić u trci na 200 m u kategoriji mladjih pionira sa rezultatatom 26.28 s, što je i njegov lični rekord ali i rekord Mitinga ali i rekord Bosne i Hercegovine za mlađe pionire, dok se drugom zlatnm medaljom okitio Kerim Halilović koji je u kategoriji cicibana pobijedio u trci na 50 m.
Bakir Musić i Kerim Halilović su se na pobjedničko postolje ponovo popeli u disciplini skok u dalj gdje su osvojili srebrne medalje. Kerim Halilović je u sveukupnom plasmanu u dvoboju (50 m i skok u dalja iz zone), ponio epitet najboljeg takmičara u svojoj kategoriji. Pored njhi dvojice na takmičenju su nastupili i Ajna Nezirovac, Berina Husić, Mateo Šimić, Luka Matuzović, Adna Babović, Bakir Baković, Muhamed Bečić, Ema Halilovć I Tarik Kalajlić, od kojih je Bakir Baković osvojio 4 mjesto u trci na 200 m, dok je Ema Mešković istrčala svoj lični rekord u trci na 60 m. Već narednog vikenda naše najmlađe takmičare očekuje nastup na dvoranskom atletskom mitingu u Novom Sadu,’‘ saopćili su iz AK Sloboda Tehnograd.