Aktiv žena penzionerki pomaže rad Narodne kuhinje “Imaret” Tuzla /FOTO/

Aktiv žena penzionerki pomaže rad Narodne kuhinje “Imaret” Tuzla /FOTO/

Objavio: -

Dom penzionera u Tuzli  bio je domaćin Sajma slanih i slatkih tradicionalnih bosanskih jela kojeg je Aktiv žena penzionerki organizovao uz pomoć Grada Tuzla, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Narodnu kuhinju “Imaret” u Tuzli.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija koje od februara Aktiv žena penzionerki sprovodi kako bi pomogao Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli. Ovdje sa nama, danas su gošće iz Bijeljnine, Brčkog, Gradačca i Kladnja. U planu nam je prvenstveno da se družimo, a svi oni koji su željeli probati ove slasne poslastice, to su mogli učiniti simboličnom kupovinom od 0,50 maraka po komadu, a sva prikupljena sredstva biće usmjerena na rad Narodne kuhinje u Tuzli,” kazala je Zlata Rekić, predsjednica Aktiva žena penzionerki Tuzla.

Ovom humanitarnom akcijom žene Aktiva penzionerki Tuzle, željele su otgrnuti iz zaborava stara bosanska jela i njihovom prodajom  pomoći korisnicima Narodne kuhinje u Tuzli. Tehničku organizaciju ove manifestacije podržao je Dom penzionera, a novčano je pomogao Grad Tuzla.

“U prvom planu bit ove manifestacije je druženje žena treće životne dobi. Dom penzionera kao domaćin ovog jedinstvenog Sajma tradicionalne bosanske kuhinje, dao je veliki doprinos u organizaciji, a sve sa ciljem druženja osoba treće životne dobi i njihovog  zbližavanja,” kazao je Mirsad Bakalović, direktor JU Dom penzionera Tuzla.

U Aktivu žena penzionerki Tuzle očekuju da će prikupiti značajna sredstva za rad Narodne kuhinje “Imaret” u Tuzli i da će na ovaj način pomoći da svi njeni korisnici dobiju po jedan topli obrok.