20 C
Tuzla
04.07.2022.

Alić: Nove sankcije trebale bi biti usmjerene na pravosuđe!

I ovog utorka od 21:00 sat u programu TV Slon gledajte novo izdanje političkog magazina “Tačka” u kojem razgovaramo o najnovijim usmjernim sankcijama američke administracije koje su objavljene za dva zvaničnika u Bosni i Hercegovini. U emisiji, između ostalog donosimo detalji ovih sankcija, analiziramo moguće posljedice i odnose unutar Bosne i Hercegovine, ali i pitamo koja je odgovornost domaćeg pravosudnog sistema kada je riječ o pokretanju sporova u vezi sa djelima zbog kojih su sankcije i objavljene. Sagovornik emisije je advokat Damir Alić, ekspert i neovisni analitičar iz oblasti prava i političkih sistema. 

Iz opisa emisije izdvajamo: 

Od početka godine do danas iz Bosne i Hercegovine je na crnim listama Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Velike Britanije završilo devet osoba, od kojih je osam zvaničnika iz raznih oblasti djelovanja te jedna kompanija. Milorad Dodik, Milan Tegeltija i njegova supruga, Željka Cvijanović, Alternativna televizija, od ranije Nikola Špirić i Amir Zukić, zatim Asim Sarajlić, Mirsad Kukić, Gordana Tadić. Od prošle sedmice Alen Šeranić i Marinko Čavara imena su sa američkih i britanskih crni listi. Razlozi su korupcija i podrivanje Dejtona, odnosno Bosne i Hercegovine. Nova imena crnih listi analiziramo u novom izdanju političkog magazina „Tačka“.

Podsjećamo, prošlosedmično izdanje “Tačke” dostupno je na društvenim mrežama RTV Slon, a u emisiji smo o aktuelnim političkim temama razgovarali sa gospođom Sabinom Ćudić, zastupnicom Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Inače, od ove sedmice, zbog svih vas koji nam pišete, komentarišete i dajte podršku našem radu, uvodimo i određene novine pa  politički magazin “Tačka” donosimo u dva formata. Naime, politički magazin “Tačka” zbog rasporeda tv programa u televizijskom izdanju trajati će sat vremena, dok svi oni koji o temi ili temama žele saznati nešto više, to će moći učiniti u izdanju za društvene mreže koje će biti dostupno već u srijedu od osam sati na facebook stranici RTV Slon. 

 

POSLJEDNJE DODANO