Ambasador BiH u Sloveniji: Euroatlanske integracije prioritet BiH

Ambasador BiH u Sloveniji: Euroatlanske integracije prioritet BiH

Objavio: -

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Sloveniji Slavko Vučurević smatra da je što brže i kvalitetnije ispunjavanje uslova i obaveza BiH na putu ka članstvu u Evropskoj uniji i evroatlanskim integracijama neupitni spoljnopolitički prioritet BiH i da o tome postoji apsolutni konsenzus kod svih relevantnih političkih faktora u zemlji.

To je izjavio na svečanoj ceremoniji održanoj u Predsjedničkoj palači Slovenije prilikom predaje akreditivnih pisama predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

Pahor je uvjeren da će se dosadašnja dobrosusjedska i uspješna bilateralna saradnja između Slovenije i Bosne i Hercegovine, u svim aspektima, nastaviti i dalje izgrađivati i jačati.

Predsjednik Slovenije izrazio je i interes Slovenije da kroz sve moguće mehanizme i bilateralne dogovore pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evroatlanskom putu, naglašavajući da je interes Slovenije da Bosna i Hercegovina i cijela regija što prije postanu dio Evropske unije, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova  BiH.

(RTV Slon/Fena)