0.5 C
Tuzla
03.12.2023.

Ambasador Mominah: Odnosi između BiH i Saudijske Arabije izuzetno jaki

Odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno su jaki i čvrsti, i konstantno se radi na unapređenju, poručio je ambasador te države u BiH Hani bin Abdullah Mominah.

Na prijemu upriličenom sinoć, u povodu Nacionalnog dana Kraljevine naglasio je da će Saudijska Arabija uvijek podržavati suverenitet i teritorijalni integritet BiH, ali i suživot svih njenih naroda.

– Svakako želimo da BiH uspješno provede i implemetira sve reforme koje se od nje traže i da postane članicom EU gdje i pripada – rekao je ambasador Mominah.

Na 90. Nacionalni dan je kazao da Saudijska Arabija nastoji da sačuva dobre prijateljske veze sa svim prijateljskim i bratskim zemaljama, i da sačuva mir i stabilnost u regionu i svijetu.

– Kraljevina Saudijska Arabija nastoji da realizira viziju ‘2030’ koja je prilika da se u mnogim segmentima unaprijedi ekonomija i dobrostanje u zemlji – rekao je Mominah.

Podsjetio je da ove godine predsjedavaju grupom G20, a smatra da su dobro odgovorili izazovu pandemije prilikom predsjedavanja i da su uspjeli pružiti podršku mnogim zemljama i narodima.

Naglašavajući važnost poštivanja mjera i preporuka zbog pandemije koronavirusa, pojasnio je zbog čega je prijem bio u smanjenom obliku, za razliku od ranijih godina.

(RTV SLON / FENA)

Vezane vijesti

TUZLA