Ambasador Velike Britanije posjetio Tuzlu: Udvostručili smo podršku BiH!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Podrška Velike Britanije Bosni i Hercegovini nije upitna – kazano je danas tokom protokolarne posjete britanskog ambasadora Matthew Fielda Tuzlanskom kantonu. Ambasador jedne od najvećih svjetskih sila sastao se sa premijerom Denijalom Tulumovićem, a zatim i sa Jasminom Imamovićem, gradonačelnikom Tuzle. 

”Jedna velika čast doista za TK, a tokom našeg razgovora koji smo imali  koncipirali smo se na ono što će biti prioritet u radu Vlade TK. To je zaustavljanje  egzodusa mladih ljudi iz TK i iz države Bosne i Hercegovine,”  rekao je Denijal Tulumović, premijer TK.

 

”Britanska ambasada je partner svim nivoima vlasti koje rade na reformama i poboljšanju života građana. Kanton je zabrinut zbog odlaska mladih, stvaranje prilika i uslova je zajednički prioritet. Ovo jeste prva posjeta, ali planiram dolaziti redovno i nadam se budućoj saradnji. Mi smo udvostručili podršku BiH. Zajedno sve možemo riješiti,” objašnjava Matthew Field, ambasador Velike Britanije u BiH.

”Važno nam je da imamo razumijevanje velike ambasade velike sile Velike Britanije. Imamo to razumijevanje u kontinuitetu. Drago mi je da se taj kontinuitet nastavlja. Posebno smo razgovarali o ekonomskim i nekim političkim problemima kako bi se poboljšao kvalitet života i zaustavio odlazak mladih,” poručio je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.