Ambasadori u BiH: Posvećeni smo građanima BiH i reformama

 

Ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, Matthew Field, Guillaume Rousson, Margret Uebber i Nicola Minasi ponovili su danas da su posvećeni građanima BiH i reformama, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji.

U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo, u zajedničkoj izjavi ambasdori su napomenuli da politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava.

”U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana”, naglasili su, dodajući da su spremni na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom BiH.

U zajedničkoj izjavi su zaključili da su Bosni i Hercegovini potrebni političari koji su dorasli zadacima s kojima se zemlja suočava, najavljujući da će nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se s tim zadacima suoče na efikasan način.