Amer Ordagić produžio ugovor sa FK Sloboda

Amer Ordagić produžio ugovor sa FK Sloboda

Objavio: -

Vijest koja će sigurni smo obradovati sve vatrene navijače i simpatizere FK Sloboda je da će iskusni veznjak  Amer Ordagić i jedan od trenutno najboljih igrača BHT Premijer lige BiH ostati u Slobodi.

On je sa novom Upravom Slobode potpisao ugovor do januara 2018. godine.

”Pregovori sa Ordagićem obostrano su uspješno okončani. Ukoliko na adresu kluba u međuvremenu stigne konkretna ponuda iz inozemstva za njegove usluge klub mu neće praviti problem u vezi potrebne dokumentacije za realizaciju transfera. Nama je sada najvažnije da možemo računati na usluge Ordagića ukoliko Sloboda izbori nastup nastup u evropskim takmičenjima“ – kazao je predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Inače, ovaj mladi fudbaler rođen je 5. maja 1993. godine. Profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je u Omladinskom fudbalskom klubu ”Gradina” iz Srebrenika. Nakon uspješno odigrane polusezone 2012./2013. godine u Gradini, Ordagić karijeru nastavlja u gradačačkoj ”Zvijezdi”, gdje u crveno – bijelom dresu igra dvije dvije fantastične sezone.

U julu prošle godine, Amer Ordagić dolazi na Tušanj kao veliko pojačanje, a sa Slobodom je u prošloj sezoni odigrao 25 premijerligaških i pet Kup utakmica.

Danas Ordagić važi za jednog najboljih igrača BHT Premijer lige BiH a u protekloj polusezoni ponio je titulu najboljeg asistenta u Slobodi sa šest asistencija.

Izvor: RTV Slon/FK Sloboda