Američki ambasador Nelson predao akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson stigao je u BiH i danas je predao akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, saopćeno je iz Ambasade SAD-a.

Nelson je tokom ceremonije kazao da ga raduje što će voditi aktivnosti svoje Vlade na unapređenju prosperiteta, sigurnosti i poštivanja vladavine prava za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

– Sjedinjene Američke Države i dalje će biti garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Drago mi je što ću s Vama i vašim kolegama u Predsjedništvu pomagati vašoj zemlji da napreduje ka partnerstvu u NATO savezu i Evropskoj uniji, što su njeni zacrtani ciljevi – podvukao je američki ambasador.

Kako je saopćeno, Nelson uskoro planira održati konferenciju za medije tokom koje će govoriti o ključnim prioritetima Vlade SAD-a za vrijeme mandata u BiH, piše Fena.

Ambasador Nelson obavljao je dužnosti zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog biroa pri Izvršnom sekretarijatu, gdje je bio na čelu timova za podršku državnom sekretaru i rukovodećim službenicima Ministarstva i njihovim kabinetima.