12 C
Tuzla
25.09.2022.

Amila Bećirović, gimnastičarka iz Tuzle ide na SP u Bugarsku

Amila Bećirović, članica Kluba ritmičko sportske gimnastike “Sloboda” Tuzla i reprezentativka BiH učestvovat će na 39. Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici koje će se održati od 14. do 19. septembra u Bugarskoj u Sofiji. U individualnim i grupnim vježbama nastupit će 280 takmičara iz 62 zemlje.

To je jedan veliki izazov za jednu gimnastičarsku , tako da smo poslije Evropskog prvenstva koje je bilo u junu, počele sa pripremama za Svjetsko prvenstvo i pripremale smo se cijelo ljeto trenirale svaki dan po 4 sat jako puno smo napravile izmjea u vježbama ubacile smo nove elemente i od Amile očekujem još bolji nastup nego što smo napravile u Tel Avivu na Evropskom prvenestvu i nadam se da će sve ove vježbe uraditi bez greške”istakla je Svitlana Tinjić, trenerica.

Jedina predstavnica BIH će raditi sa sva četiri rekvizita koja je propisao FIG, odnosno Svjetska gimnastička federacija.

“Treninzi su, kao što je moja trenerica rekla trajali po 4 sata.Moj najveći cilj je da sve svoje četiri vježbe, s obručem, loptom, čunjevima i trakom uradim bez greške i da dobijem dobre ocjene. Također konkurencija je veoma jaka dolaze gimnastičarke iz čitavog svijeta, ali ja ću se potruditi najbolje što mogu da opravdam povjerenje i predstavim BIH dostojno” kaže Amila Bećirović, reprezentativka BiH.

Ukoliko se plasira među prvih 20 na Svjetskom prvenstvu, ostvarit će olimpijsku normu, što je želja svih u reprezentaciji BIH.

Odlazak na Svjetsko prvenstvo košta oko 10. hiljada KM, a dio sredstava izdvojili su Ministarstvo za sport i mlade TK i Grad Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO