1 C
Tuzla
31.01.2023.

Angažmanom Mreže aktivnih zajednica: OŠ Miladije stvorila uslove za pripajanje na sistem daljinskog grijanja

U toku današnjeg dana u Osnovnoj školi Miladije izvršit će se adaptacija sistema grijanja kao preduslov za pripajanje škole na sistem daljinskog zagrijavanja Centralnog grijana Tuzla.

Za uposlenike, učenike, ali i roditelje učenika ove škole, danas je zaista istorijski dan! Naime, već od ranije vam je poznato da je ova škola imala veliki problem sa zagrijavanjem učionica, i da su u nekoliko prethodnih zima i godina unazad, bila obustavljena nastava zbog hladnoće.

Aktivisti iz Kreke i Miladija koji djeluju u okviru Lokalne grupe za razvoj Kreka kao članice Mreža aktivnih zajednica, odlučilu su da u ovoj godini pomognu školi, prvenstveno zbog dobrobiti malih đaka. Aktivisti su u okviru projekta ‘EKOLOŠKA MOBILIZACIJA’ kojeg finansra Grad Tuzla, a implemnetira Mreža aktivnih zajednica obezbjedili sredstva za nabavku potrebnih tehničkih sredstava kako bi se sistem školskog grijanja bez problema mogao pripojiti na daljinsko grijanje. Nažalost, objekat škole je dugi niz godina bio glavni zagađivač zraka u ovoj lokalnoj zajednici, i ovim činom riješit će se i taj VELIKI problem!

Nekoliko privrednika iz našeg grada, kao i uposlenika javnih institucija skupili su novac da se realizuje ovakva aktivnost.

Predstavnici firme Alpha smart Energy iz Tuzle su poslali svoje radnike da se u toku danšnjeg dana u što kraćem roku realizuje ova aktivnost, saopšteno je iz Mreže aktivnih zajendica.

POSLJEDNJE DODANO