Antalijska rivijera poželjna destinacija: Sigurna i mirna oaza daleko od kontinentalnih nereda

Antalijska rivijera poželjna destinacija: Sigurna i mirna oaza daleko od kontinentalnih nereda

Objavio: -
Foto: Naredni let koji je planiran za 2. august popunjen do posljednjeg mjesta

Šesta grupa od stoosamdeset putnika koji su prethodnih dana ljetovali u Antaliji sa putničkom agencijom „Golden tours“ iz Tuzle, doputovala je danas na tuzlanski aerodrom. Putnici koji su doputovali u Tuzli puni su impresija iz čarobne Antalije, a kako kažu, prezadovoljni su uslugama i realizacijom kompletnog aranžmana.

„Ljetovao sam u Beleku, usluga je odlična. Tamo je sve mirno, bez ikakvih problema i sve je pod kontrolom. Perfekcija je bilo ljetovati sa Golden Toursom, od agencije do hotele, sve je bilo na jednom jako visokom nivou,“ kazao je Mersudin Bureković iz Tuzle.

Oduševljenje nije krila ni Nizama Hodžić iz Tuzle koja je u Antaliji provela posljednjih osam dana.

„Prelijepo nam je bilo i što je najvažnije naši domaćini su bili preljubazni i veoma gostoprimivi. Imali smo odlične uslove,  hrana je dobra, more toplo. Što se tiče bezbijednosne situacije ona je bezprijekorna, baš kao i sve usluge Golden Toursa.“

Ni Emin Bećirović iz Tuzle nije krio svoje oduševljenje ljetovanjem u Antalijskoj regiji.

„Hotel je super, mogao si birat šta ćeš da jedeš, more je lijepo, plaže čiste. Što se tiše same agencije, pratili su nas na svakom koraku, a i ako smo željeli nešto više od i onako bogatog sadržaja, mogli smo ih nazvati u bilo kojem trenutku i tražiti željenu uslugu. Prezadovoljan sam ljetovanejm u Antaliji,“ Bećirović.

I dok je šesta grupa zadovoljnih putnika izlazila iz aerodromske zgrade, novih 180 putnika koji su putem agencije „Golden Tours“ rezervisalil svoje aranžmane širom antalijske regije, čekirali su avionske karte i urcali se na avion.

Asim Bečić ispred agencije „Golden Tours“ kazao je da je i naredni let koji je planiran za 2. august popunjen do posljednjeg mjesta, a da mjesta još uvijek ima na poslascima planiranim za 9., 16., 23. augusta.

„Istina, nakon dešavanja u Istanbulu bilo je otkaza, bilo je pitanja, poziva jel sigurno, kakvo je stanje. Svi oni koji su otkazali mi smo vratili kompletne uplate. Pozivam sve one koji žele da se lijepo odmore, koji znaju tursku ljubaznost, tursku uslugu, all inclusive, ultra all inclusive, da bukvalno sve ostavite i samo se prepustite ugođaju i uživanju,“ istakao je Bečić.

Inače, zvanični stav Vlade Turske i ambasade Turske u BiH i bh. konzulata u Istanbulu je da sa sigurnostnog aspekta u Turskoj nema nikakvih problema, niti da je na snazi zabrana za putovanja. Turske vlasti smatraju, da vanredno stanje koje je na snazi može doprinijeti većoj sigurnosti i samih turista, ali i svih građana Turske.