Apsolutni pobjednik “Oskara izvrsnosti 2019” Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banja Koviljača”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta 2019” dodjeljene su jučer u Beogradu, a apsolutni pobjednik u kategoriji javnog sektora je Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banja Koviljača”.

Nagrada “Oskar kvaliteta”, ustanovljena je 1994. godine. Od 1995. se dodjeljuje kao nagrada za kvalitet, a od 2000. kao nagrada za poslovnu izvrsnost i kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM).

“Oskar kvaliteta” se kao tradicionalna nagrada dodjeljuje svake godine u novembru na Svjetski dan kvaliteta.

Kroz prikazivanje najboljih primjera dobrog poslovanja u praksi, i drugim kompanijama u Srbiji pokazuje se gdje one mogu da usmjere svoje investicije i strateške odluke kako bi se unaprijedio poslovni ambijent u zemlji, kaže rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost u PKS Dušan Stokić.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ aposlutni je pobjednik u kategoriji javnog sektora.

„Ova nagrada nije mala stvar za ustanovu koja 70 odsto svog dohotka ostvaruje na tržištu prodajući svoje usluge liječenja i rehabilitacije“, kaže direktor Specijalne bolnice dr Aleksandar Jokić.

Godišnje 400 zaposlenih u ovoj bolnici liječi više od 23.000 pacijenata, a zdravstveni turizam koji je u porastu svuda u svijetu pa i u Srbiji, kaže, doprinosi većem broju turista u Banji Koviljači.

Međutim, da bi se turista odlučio da koristi usluge određene banje, mora se, kaže, ulagati u kvalitetnu uslugu.

Ova ustanova je proteklih godina ispunila niz međunarodnih standarda koje primjenjuju u liječenju, na zdravlje zaposlenih na radu, ishrani pacijenata, kao i u uslugama koje pružaju u spa centru ove banje.

Kroz prikazivanje najboljih primjera dobrog poslovanja u praksi, i drugim kompanijama u Srbiji pokazuje se gdje one mogu da usmjere svoje investicije i strateške odluke kako bi se unaprijedio poslovni ambijent u zemlji, rekao je Dušan Stokić, rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost u PKS.

Nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ dodjeljuje se već četvrt vijeka kompanijama u Srbiji koje unaprjeđuju svoje poslovne procese, a vrednovanje postignutih rezultata obavlja se na osnovu devet kriterijuma.

Nagrade su dodeljene u tri kategorije: realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Srbije.