Asfaltirano sedam novih dionica lokalnog puta u Živinicama

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Gradonačelnik Samir Kamenjaković posjetio je Mjesnu zajednicu Višća Gornja kako kako bi obišao sedam novoasfaltiranih dionica lokalnog puta. Tom prilikom Gradonačelnik je istakao da ga posebno raduje što su građani Grada Živinice konačno ostvarili mogućnost da se koncesije vraćaju na mjesta gdje je šteta i napravljena, a da je tako pokazatelj su upravo realizovani infrastrukturni projekti.

Naime, u ovom mjesnoj zajednici proteklih dana asfaltirano je sedam novih dionica lokalnih puteva. Zbirna dužina novoasfaltiranih dionica puta je 616 metara, a ukupna vrijednost realizovanih projekata je 100.000,00 KM. Navedeni projekati asfaltiranja sedam novih dionica finansiranu su koncesionim sredstvima, s tim da je 10.000.00 KM od navedene vrijednosti izdvojeno iz Budžeta Grada Živinice kroz Program ljetnog održavanja puteva za 2019. godinu.

Gradska uprava je na incijativu gradonačelnika Samira Kamenjakovića je pored prakse vraćanja koncesija na mjesto gdje je šteta napravljena, a koja je značajno povećala broj realizovanih infrastrukturnih projekata, uvela i praksu da se i građevinski odbori potpišu sa izvođačima i nadzornim organima, kako bi uspostavili što kvalitetnije usluge građanima i da bi imali što kvalitetnije radove, kako se ne bi desilo da se nakon realizacije projekta određeni radovi moraju ponovo izvoditi.

“Obišli smo nekoliko lokacija na kojima su izvođači radova izvršili određene radove planirane kroz Budžet Grada Živinice. One što me posebno raduje jeste da su koncesiona sredstva se počela ulagati na ona mjesta gdje je šteta napravljena, a ta praksa na našem području se primjenjuje već tri godine. Zaista je ovo područje trebalo određena sredstva jer je prema mom mišljenju jedno od najugroženijih. S jedne strane je tu rudnik, gdje štete nisu sanirane na vrijeme, te izvoz drvnih sirovina. Dakle, mi smo kroz posljednje ulaganje izdvojili oko 100.000,00 KM koncesionih sredstava. Izvršeni radovi su veoma kvalitetno urađeni, a sve ovo poboljšava realnost življenja stanovništva ovog područja. Zahvaljujem se Gradskom vijeću s kojim smo uspjeli napraviti jednu kvalitetnu sinergiju na planu utrošaka koncesionih sredstava.”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

“U Mjesnoj zajednica Višća urađeno je, ali se i trenutno izvodi, niz infrastrukturnih projekata. Mislim da su se navedeni projekti uradili jako stručno, te da neće biti problema. Utrošena sredstva su koncesije, a osigurane su kroz izvoz drvnih sirovina. Koristim priliku da se zahvalim kolegama u Gradskom vijeći Živinice, kao i gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću na podršci projekata koji građanima olakšavaju život u našoj mjesnoj zajednici.”, rekao je vijećnik Fehim Taletović.