Asocijacija Moto klubova pokreće humanitarnu akciju na UKC-u Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Asocijacija Moto klubova u BiH čiji su osnivači i članovi moto klub Geargrinder iz Tuzle pokreće humanitarnu akciju koja će se realizovati 28.10.2019. u 13h na UKC Tuzla.

Ova Asocijacija broji 18 moto klubova iz cijele BiH, a tu su klubovi iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Ovom prilikom će članovi Asocijacije uručiti do sada prikupljenu pomoć odjeljenju ortopedije na UKC Tuzla. Donacija se sastoji od invalidskih kolica, štaka, posteljine, računara i drugih predmeta prikupljenih u ovoj akciji, a koji su nužno potrebni ovom odjeljenju na UKC-u.

Ovo nije prvi put da ova Asocijacija organizuje i provodi u djelo ovakve i slične humanitarne akcije te ovom prilikom pozivaju sve klubove i pojedince da im se priključe u realizaciji ove kao i ostalih akcija koje imaju u svom planu rada. Jedan od sljedećih projekata je i darivanje krvi također na UKC-u Tuzla.

Nakon ove donacije na UKC Tuzla članovi Asocijacije organizuju zasjedanje skupštine na kojoj će se razmatrati ulazak još tri kluba iz Krajine.

Ova Asocijacija raste iz godine u godinu te koriste i ovu priliku da pozovu sve registrovane moto klubove da im se pridruže kako bi zajedničkim snagama poboljšali status motorista u saobraćaju te približili ovaj vid sporta i zabave kroz svoje djelovanje svim građanima BiH.