Atletska seniorska reprezenaticija BiH učestvuje na Prvenstvu Balkana

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Nakon nastupa na Timskom prvenstvu Evrope prije dvije sedmice, atletska seniorska reprezenaticija Bosne i Hercegovine,  otputovala je na Prvenstvo Balkana koje će se 02. i. 03. septembra održati u bugarskom gradu Pravets.

U sastavu seniorske reprezentacije BiH su atletičari-ke AK “Sloboda-Tehnograd” Rusmir Malkočević, Hajrudin Vejzović i Adelma Čomor.

Rusmir Malkočević će nastupiti u disciplinama 400 m prepone i 4×400 m, Hajrudin Vejzović u disciplinama 100 m, 200 m i 4x100m, Adela Čomor u trkama na 3000 m stipl i 4×400 m. Kao trener u sastavu atletske reprezentacije u Pravets putuje Jasmin Gavranović koji je zadužen za sprint i preponsko trčanje.

S obzirom da je Rusmir Malkočević prošle godine osvojio bronzanu medalju u trci na 400 m prepone, te se iz Skoplja vratio sa osvojenim prvim mjestom na 400 m pr, u Klubu očekuju da se i ove godine sa Balkanijade Rusmir vrati sa jednom od medalja.

Hajrudinu Vejzoviću je ovo prvi seniorski nastup na Balkanskom prvenstvu, ali se nakon osvojenom drugog mjesta na Timskom prvenstvu Evrope, očekuje dobar plasman u sve tri discipline.

Adela Čomor je na Timskom prvenstvu Evrope osvojila IV mjesto u trci na 3000 m stipl, ali i treće mjesto u trci na 4×400 m, pa se nadamo da će nas i ona obradovati sa dobrim plasmanom.

Osim nastupa na Prvenstvu Balkana za seniore, već narednog vikenda u Sarajevu će se prema Kalendaru takmičenja ASBiH, održati Ekipno prvenstvo BiH za juniore i juniorke na kojem će AK “Sloboda-Tehnograd” nastupiti u muškoj i ženskoj konkurenciji.