AŽ SDA BANOVIĆI: Žena u politici je snaga BH društva

AŽ SDA BANOVIĆI: Žena u politici je snaga BH društva

Objavio: -

Sinoć je u Banovićima održan skup i druženje AŽ SDA Banovići. Sa pomenutog druženja žene su imale priliku razgovarati o položaju žene u politici, pitanjima, problemima, ali i predložiti neka od rješenja.

 

Sa ovog skupa su poručili da su svjesne položaja žene u politici u Bosni i Hercegovini nije na zavidnom nivou, ali da im se pružila prilika da u redovima SDA stranke u Banovićima imaju one žene koje će zauzeti svoj stav i braniti prava žene kako na općinskom tako i na kantonalnom, ali i državnom nivou.

 

– Žene Bosne i Hercegovine su ujedno i građanke Bosne i Hercegovine i kao takve trebaju se pitati i odlučivati o svojoj državi i ostalim građanima. One su kao vojska i snaga našeg društva. Učešćem žene u politici podiže se svijest o njenoj ulozi u političkim procesima. Dajući šansu ženama da obnašaju važne funkcije u društvu pristupit će se i problemima ozbiljnije, što će rezultirati kvalitetnijim rješenjima, kazala je Melisa Golić predsjednica AŽ SDA Banovići.

 

SDA stranka se hrabro borila za status Bošnjačkog naroda još od perioda formiranja davne 1990. Svoju borbu vodi i sada, a iz ove stranke poručuju da su navikli na to.

 

– Zaista je SDA stranka pokazala svoju hrabrost i požrtvovanost još od perioda svog formiranja. Njena borba za narod u Bosni i Hercegovini traje od 1990. godine. Svjedoci smo da smo imali jaku borbu posljednjih mjeseci, na to smo se navikli. Simpatizeri SDA stranke su pokazali da se ne plaše, da su istrajni u svojoj borbi i da im ne manjka hrabrosti za sve naredne godine koje su pred nama. Aktivnost žene u politici datira još iz perioda rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića što znači da je na nama da nastavimo tim putem i afirmiramo što više žena u politiku i na taj način pokažemo našu snagu, našu jedinstvenost. Žena je stub porodice, a samim tim i jedne političke partije, izjavila je dr. Zumra Begić potpredsjednica AŽ SDA TK.

 

SDA stranka Banovići u posljednjih pet mjeseci prošla je težak period, no, zahvaljujući odanim patriotama nije iščezla iz Banovića.