Azmir Husić: Želimo igrati u evropskom takmičenju i želimo izgraditi novi stadion!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kormilo ekipe Tuzla Cityja danas je preuzeo Elvir Baljić, bivši igrač velikog Real Madrida i jedan od najboljih reprezentativaca naše zemlje. Baljić je u svojoj trenerskoj karijeri predvodio Karabukspor dok je bio i asistent Safeta Sušića na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Ovo bogato iskustvo i znanje želi prenijeti i na fudbalere Cityja.

”Stvarno krenulo se odlučno u ovoj sezoni sada smo u vrhu, dva boda iza velikih kluba Željezničara i Sarajeva i imamo velike ambicije da ostvarimo dobar rezultat, mislim da to možemo uraditi. Moramo biti kao jedna porodica” rekao je Elvir Baljić, šef stručnog štaba FK Tuzla City.

Ekipa Tuzla Cityja trenutno je trećeplasirana ekipa u prvenstvu i na svom kontu ima 21 osvojeni bod u 11 odigranih utakmica. Ovaj bodovni saldo daje za pravo novom treneru da bude optimista.

”Zahvalio sam se na povjerenju, prije svega i Samiru Muratoviću mom kolegu iz reprezentacije i on je tu i očekujem i njegovu podršku. To mi imponuje. Prije svega interesuje me samo rad ovo ostalo je sve u drugom planu…” kaže Baljić.

S druge strane i uprava kluba je optimistična, a plan za naredne tri godine je već napravljane. Cilj je, kaže Azmir Husić prvi čovjek kluba, biti u vrhu tabele, ali i plasirati se u evropska takmičenja.

Ja želim da vidim da Tuzla City u narednih pet godina igra grupnu fazu Lige Evrope, za to okupljamo ljude svjetske klase, za to sam spreman da im obezbijedim sve, da bi došli do cilja..” objašnjava Husić.

Osim rezultata cilj kluba je i izgradnja potpuno novog stadiona.

”Mi se spremamo kao klub…  imamo plan da radimo projekat stadiona. Uputit ćemo Gradu Tuzla dopis, ne tražimo novac iz budžeta znamo da ga nema za nas… ali tražimo ono što grad ima, a to je lokacija. Bit ćemo zadovoljni da dobijemo lokaciju gdje mozemo da pravimo naš novi dom” zaključuje Husić.

Narednih dana ovaj dopis će se naći na stolu gradske uprave, a od odgovora zavisi da li će Tuzla dobiti stadion na evropskom nivou, kažu iz Cityja. No, dok se čeka epilog oko izgradnje stadiona, novi šef stručnog štaba sprema se za svoj prvi izazov. Tako City u subotu na Tušnju dočekuje Zvijezdu 09. Utakmica je na rasporedu od 15:30 sati.