Bajević: U Amsterdamu trebamo igrati odgovorno i snažno

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Amsterdamu protiv selekcije Nizozemske igra susret 5. kola Lige nacije.

Na pres konferenciji, održanoj jutros na Sarajevskom aerodromu, pred put u Nizozemsku, selektor Dušan Bajević izjavio je da će njegovi igrači u narednom susretu “pokušati uraditi najbolje što mogu”.

– Imali smo nesreću da smo izgubili meč protiv Irana tako da smo malo pokvarili pripreme pred nastup protiv Nizozemske. Vjerujem da igrači nakon svih odigranih mečeva i na ovom će biti odgovorni jaki i snažni. Ne želimo da se pravdamo, ali nastavljamo od utakmice do utakmice i vidjet ćemo – kazao je Bajević.

Naveo da ima nekoliko igrača koji nisu tu, ali da je svaki igrač važan i da u timu ima igrača koji žele da igraju i dokažu se u reprezentaciji, te da on vjeruje u sve njih.

Bajević sutra u Amsterdama očekuje jaku i tešku utakmicu.

– Možemo odigrati dobar meč i nadati se dobrom rezultatu. Trebamo igrati odgovorno, jako i snažno. Na ovakvim mečevima je potebna i sreća i vidjet ćemo šta će biti – kazao je Bajević.

Miralem Pjanić smatra da je selekcija Nizozemske kvalitetan protivnik, uprkos zadnjih rezultata.

– Znamo da imaju puno individulanih kvaliteta. Ni mi nismo u najboljoj situaciji tako da će sigurno biti teška utakmica. Na nama je da ovo završimo što bolje, da igrači budu spremni koncetrisani i da što ozbiljnije odigraju ove dvije zadnje utakmice. Moramo imati motiva i odigrati što bolje, to ne smije biti upitno. Mislim da svako voli igrati takve utakmice protiv takvih reprezentacija. Smatram da smo u dodašnjim utakmica sa Nizozemskom i Italijom pokazali dobro lice – kazao je Pjanić.

Susret Nizozemska – BiH igra se sutra od 18.00 sati na “Johan Cruijff Areni ” u Amsterdamu.

Nakon četiri odigrana kola u prvoj grupi vodi Poljska sa sedam bodova, druga je Italija sa šest, treća je Nizozemska sa pet, dok je BiH posljednje sa dva boda.

Tabela:

1. Poljska 4 2 1 1 7
2. Italija 4 1 3 0 6
3. Holandija 4 1 2 1 5
4. Bosna i Hercegovina 4 0 2 2 2

(RTV Slon/Fena)