32 C
Tuzla
17.07.2024.

Bakiru Musiću titula viceprvaka BiH u alteskom petoboju

Nakon osvojene titule pojedinačnog prvaka BiH za 2020. u disciplini troskok i titule viceprvaka u trci na 300 m, član AK “Sloboda-Tehnograd” Bakir Musić jučer se okitio i titulom viceprvaka BiH u petoboju.

Na Pojedinačnom prvenstvu BiH u višebojima (troboj i petoboj) koje je održano na atletskom poligonu stadiona “Koševo”, osim Musića nastupili su i najmlađi članovi AK “Sloboda-Tehnograd” Ema Mešković, Ema Halilović i Kerim Halilović.

U konkurenciji piniorki Ema Mešković je osvojila 4. mjesto ostvarivši 1.341 bod osvojivši drugo mjesto u trci na 60 m, četvrto mjesto u skoku u dalj i deveto mjesto u u bacanju kugle.

Naredno takmičenje takmičari AK “Sloboda-Tehnograd” očekuje već u srijedu, kada će na Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici nastupiti Egon Savić i Edhem Vikalo u trci na 100 m, te Adi Nurkanović u trci na 800 m, javlja Fena.

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje u TK u utorak će na stadionu bito održana manifestacija “Festival dječijeg sporta” gdje će učestovovati djeca iz predškolskih ustanova grada Tuzle i polaznici “Škole atletike” AK “Sloboda-Tehnograd”, najavljeno je iz tog kluba.

Vezane vijesti

TUZLA