Banovići: Dopunjena vertikalna saobraćajna i turistička signalizacija

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Općina Banovići u suradnji sa JU Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma Banovići pokrenula je projekat vertikalne saobraćajne i turističke signalizacije na području opštine. Vrijednost ovog projekta je 14 hiljada konvertibilnih maraka.

Cilj ovog projekata je dopuna vizuelne vertikalne saobraćajne i turističke signalizacije u gradu što omogućava građanima i turistima da lakše dođu do odredišta, ne samo do javnih institucija nego i turističkih destinacija. Četiri znaka su postavljena, a u toku je postavljanje tabli dobrodošlice na tri ulaza u Banoviće, u neposrednoj blizini granica susjednih opština.

Implementacijom ovog projekta Općina i Centar za razvoj, promociju i zaštitu turizma ispunjavaju propisane obaveze, olakšavaju saobraćajnu i vizuelnu komunikaciju, te olakšavaju postupanje policijskih službenika po njihovoj dužnosti.

U narednoj godini planiramo proširenje saobraćajne vertikalne saignalizacije od centra grada prema predgrađima, kao i sa turističkom signalizacijom, navode u nadležnoj općinskoj službi.