15.5 C
Tuzla
22.05.2022.

Banovići: Počeli pripremni radovi za asfaltiranje dionice Grabik u MZ Grivice

U protekloj sedmici nastavljene su aktivnosti na obezbjeđenju boljih infrastrukturnih uslova života na području općine Banovići. Počeli su radovi na uređenju nekoliko putnih dionica, a jedna od njih je i dionica Grabik u mjesnoj zajednici Grivice.
Riječ je o dionici koja je zbog svog prirodnog slivnog položaja često pravila probleme zbog neadekvatne odvodnje površinskih voda, te će se okončanjem ovog projekta, pored putne komunikacije, riješiti i problem adekvatne odvodnje površinskih voda i ukloniti mogućnost plavljenja okolnih parcela, stoji na facebook stranici Općine Banovići.
”U skladu sa planom kapitalnih investicija kontinuirano provodimo aktivnosti koje utiču na poboljšanje, kako infrastrukturnih tako i drugih oblasti iz nadležnosti lokalne zajednice. U protekloj sedmici uveli smo izvođače u radove na dva značajna projekta a to je su projekti rekonstrukcije i asfaltiranja dionica u mjesnim zajednicama Repnih i Grivice, te ćemo slične aktivnosti nastaviti i u narednom periodu”, kazao je načelnik Banovića Bego Gutić.
Dionica Grabik uredit će se u ukupnoj dužini od oko 700 metara, a cjelokupna sredstva za navedeni projekat osigurana su općinskim budžetom.

POSLJEDNJE DODANO