Bauerfeind d.o.o. podržava rad klubova osoba sa invaliditetom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kompanija Bauerfeind osnovana daleke 1929. godine u Njemačkoj, više od 20 godina posluje i u Bosni i Hercegovini. Djeluje kao zastupnik i distributer medicinskih i ortopedsko-protetičkih pomagala svjetskih kompanija. U našoj zemlji imaju poslovnice u Sarajevu, Banjaluci, Zenici, Mostaru, Bihaću i Tuzli i više od 80 zaposlenih. Upravo zaposlenici su njihova najveća vrijednost, kaže generalni direktor firme. Radi se uglavnom o mladim stručnim ljudima, vjernim zaposlenicima.

”Firmu Bauerfeind nikad niko nije napustio u ove 24 godine. Dajte ljudima platu, sigurnost, dajte im da rade. Firma Bauerfeind trenutno ima 80 zaposlenih ljudi, od toga 40 fakultetski obrazovanih ljudi. Dajte mladosti da rade, da se dokažu. Svi raspisuju konkurse, traže tri, pet godina iskustva, kako će ga dobiti kad ih niko neće zaposliti. Mi uzimamo mladost, od mladosti pravimo prave menadžere”, navodi Alija Duraković, generalni direktor Bauerfeind d.o.o..

Bauerfeind nudi specifičan asortiman proizvoda. To su medicinska i ortopedsko-protetička pomagala za osobe sa invaliditetom, a kakva nemaju firme slične djelatnosti.

”Raspolažemo sa preko 20 hiljada artikala, sa 30 i nešto svjetskih najpoznatijih kompanija”, kaže Duraković.

Prošla godina za ovu firmu izuzetno je uspješna, pa su odlučili organizovati druženje sa kupcima i na taj način zahvaliti im se na povjerenju. Tokom druženja ukratko su prezentovani novi proizvodi koji se mogu naći u poslovnicama Bauerfeinda.

”Ortopedsko pomagalo protezu, posljednju sam radio u Bauerfeindu i želim napomenuti da su oni bili izuzetno profesionalni u radu, da je proteza izuzetna i da nemam nikakvih problema u njenom korištenju. Želim ovdje potencirati jednu stvar, a to je odnos prema meni kao korisniku usluga kroz poštovanje koje je na zavidnom nivou i ni u jednoj drugoj ustanovi koja se bavi ovim aktivnostima nije bilo tako”, riječu su Ermina Jusufovića, korisnika usluga Bauerfeind d.o.o..

Da se radi o društveno odgovornoj kompaniji koja posvećuje posebnu pažnju osobama sa invaliditetom, pokazalo se i tokom druženja. Generalni direktor Bauerfeinda potpisao je sponzorske ugovore sa pet sportskih organizacija iz Tuzlanskog kantona koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

”Firma Bauerfeind nam pomaže, ovo je više godina saradnja, prošle godine smo imali potpisan ugovor. I ove godine potpisujemo ugovor koji će nam izuzetno pomoći kako bi nastavili rang takmičenja u Premijer ligi sjedeće odbojke BiH”, navodi Sabit Ahmetović, predsjednik Skupštine Odbojkaškog kluba invalida Sapna.

Kompanija Bauerfeind u svijetu posluje u 40 zemalja. Tokom prošle godine Bauerfeind je u poslovnici Tuzla imao pet zaposlenih a ove već 12. U narednom periodu planiraju širenje poslovne mreže i zapošljavanje mladog kadra.