11 C
Tuzla
10.12.2022.

Berbić: Vrijeme je za ekonomski odgovorno upravljanje Tuzlom!

I ovog utorka od 21:00 sat u programu TV Slon možete gledati novo, ujedno i zadnje izdanje političkog magazina “Tačka” u drugoj sezoni, u kojem sa vijećnikom Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla, Omerom Berbićem, razgovaramo o gradskim prilikama i problemima.

Iz opisa emisije izdvajamo: 

Usvojen Rebalans Budžeta Grada Tuzla za 2022. godinu, usvojen Nacrt budžeta za 2023. godinu, većina za – opozicija protiv. Novih pet miliona KM namjenjeno je za komunalnu infrastrukturu. Iz Progresivnog bloka tvrde, od 28 uloženih amandmana odbijeno njih 20, zaključak je posljednje sjednice Gradskog vijeća Tuzla, održane u četvrtak, ujedno, prve sjednice poslije Općih izbora i utvrđenih rezultata, prema kojim dosadašnji gradonačelnik Tuzle ima novi mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ide li Tuzla na nove izbore dvije godine nakon posljednih lokalnih, kako bi u slučaju promjene izvršne vlasti izgledao odnos gradonačelnika ili gradonačelnice  sa vijećnicima, ko je pozicija a ko je opozicija u Tuzli, teme su o kojima govorimo u novom izdanju političkog magazina „Tačka“.

Ukoliko ste propustili prošlosedmičnu emisiju, snimak emisije možete pogledati na linku u produžetku teksta. 

Čaušević: Budućnost BiH je jak probosanski blok, SDA će imati vlast na svim nivoima!

Podsjećamo, nakon 11 mjeseci i 48 emisija, druga sezona političkog magazina “Tačka” je završena. Sve emisije i prve i druge sezone i dalje su dostupne na YouTube kanalu RTV Slon. 

Pozivamo vas da i dalje nastavite pratiti sve programske sadržaje RTV Slon.

Hvala vam na povjerenju!

POSLJEDNJE DODANO