25 C
Tuzla
02.07.2022.

Biciklistkinja Lejla Njemčević upisala pobjedu na Svjetskom kupu u Poljskoj

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević upisala je pobjedu na svjetskom kupu u maraton disciplini, koji je održan u Poljskoj. Pobjedom je osvojila novih 250 UCI bodova za svjetsku ranking listu te je očekuje dodatni napredak, nakon upisa.

Za prvo mjesto našoj takmičarki bilo je potrebno četiri sata i pet minuta. Drugo mjesto, sa zaostatkom većim od četiri minute zauzela je Janina Wust iz Švicarske dok je podij trećim mjestom upotpunila Katazina Šošna iz Litvanije.

– Da se najbolja bh. biciklistkinja i trenutno rangirana na četvrto mjesto svjetske ranking liste u maraton disciplini nalazi u vrhunskoj formi pokazuje podatak da je ovo bila njena druga pobjeda zaredom na svjetskom kupu u ovoj sezoni – navodi se u saopćenju.

Po riječima Lejle Njemčević start utrke je bio u izuzetno visokom tempu.

– Međutim osjećala sam se veoma dobro tako da sam čekala priliku za napad, koja je došla pred sami kraj utrke. Druga pobjeda zaredom na utrkama svjetskog kupa nam pokazuje da smo na dobrom putu. Također, Evropsko prvenstvo je za dvije sedmice tako da mi ova pobjeda daje veliku dozu samopouzdanja – rekla je.

Nakon što je završena treća utrka svjetskog kupa, Njemčević je vodeća u poretku serije svjetskih kupova. Do kraja sezone ostale su još četiri utrke, koje će biti održane u Turskoj, Švicarskoj i dvije u Francuskoj.

Naredno takmičenje za bh.takmičarku bit će Evropsko prvenstvo, u Češkoj 19. juna.

RTV Slon/ Fena

POSLJEDNJE DODANO