BiH završila predsjedavanje RESPA-om

BiH završila predsjedavanje RESPA-om

Objavio: -

U organizaciji Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA), u Bruxellesu je održan sastanak Upravnog odbora RESPA-e na ministarskoj razini o temi “Regionalna suradnja za reformu javnih administracija na Zapadnom Balkanu.

Ministarskom konferencijom završilo je jednogodišnje predsjedavanje Bosne i Hercegovine ovom organizacijom te je tom prigodom Josip Grubeša, ministar pravde BiH simbolično predao zastavu RESPA-e ministru informacijskoga društva i administracije Makedonije Damjanu Mančevskom, čija zemlja preuzima predsjedavanje za 2019. godinu.

U protekloj godini, kojom je predsjedavala BiH, organizirano je više od 50 regionalnih događaja, koji su uključivali više od 1.000 državnih službenika iz svih država Zapadnog Balkana.

– Ono što smatram najznačajnijim postignućem tijekom ove godine jeste razvoj nove ReSPA Strategije za razdoblje 2019.-2024. kroz sveobuhvatan konzultativni proces i sudjelovanje svih ključnih aktera iz država članica ReSPA-e, ali i kroz aktivno sudjelovanje i podršku Europske komisije, OECD/SIGMA-e, Vijeća Europe, Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), austrijskog Centra za istraživanje javne administracije (KDZ), te Centra za izvrsnost u financijama (CEF) – istakao je Grubeša.

Cijeni da je za godinu dana urađeno dosta i da je Bosna i Hercegovina za vrijeme predsjedavanja ostavila svoj pečat i dala svoj doprinos reformi javne uprave.

Grubeša je poželio sreću ministru Mančevskom iz Makedonije kako bi i oni polučili zacrtane i očekivane rezultate.

Nakon sastanka Upravnog odbora u Bruxellesu se održava i dvodnevna konferencija “Poboljšanja u javnoj administraciji kroz regionalnu suradnju”, koja je okupila visoke predstavnike državnih administracija Zapadnog Balkana koji se bave reformom javne administracije, menadžmentom javnih financija i europskim integracijama, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Izvor: (RTV Slon/Fena)