BIHAMK: Apel vozačima da putuju samo u nužnim situacijama

Ilustracija
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Vremenski uvjeti jutros su povoljni, a promet vozila je slabiji. Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20.00 sati do 00.05 sati ujutro.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

A-1
Naplatno mjesto Sarajevo zapad (smjer Sarajevo-Tarčin), zbog radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Tuzla- Orašje zbog radova na rekonstrukciji crne tačke “Husino” Pelagićevo- Srebrenik, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
M-4
Jelah-Doboj, zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice, saobraća se privremenom obilaznicom.
M-14.1
Pelagićevo-Gradačac (Turić Prosjek), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08.15 do 15.05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

TUZLA
Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice ulica Bosne Srebrene, Envera Šiljka i Drage Karamana na M-4 u naselju Mosnik u Tuzli, u periodu 06.04.-06.05. obustavlja se saobraćaj u desnim trakama (smjer Tuzla-Šićki Brod i obratno), a u periodu 06.05.-06.06. u lijevim trakama (smjer Tuzla-Šićki Brod i obratno), saopćeno je iz BIHAMK-a.