5.5 C
Tuzla
09.12.2022.

BIHAMK: Kolovoz mokar ili vlažan, oprez zbog odrona

U većem dijelu naše zemlje, saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.
 
Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.
 
U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.
 
Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.
 
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
 
Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug (vijadukt Klopačke stijene, oba smjera), kao i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).
 
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
……………………………………………………
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !
 ……………………………………………………………
Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080.
……………………………………………..
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
A-1
Zenica sjever-Zenica jug, zbog radova na vijaduktu Klopačke stijene (oba smjera), za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna traka. Saobraća se preticajnom trakom, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Srebrenik-Orašje, u toku su deminerski radovi na dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Radnim danima od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.
M-4
Simin Han-Čaklovići, zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Sarajevo (Tranzit, ul.Put Mladih Muslimana), zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom trakom.
Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Donji Vakuf (raskrsnica sa M-16), zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu devijaciju.
M-6.1
Posušje (obilaznica), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14.1
Gradačac-Pelagićevo (ulica Žrtava Srebrenice u Gradačcu), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-14.2
Orašje, zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Tarčin-Bradina, zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine.
Žitomislići-Počitelj, zbog radova u mjestu Ševaš Njive saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-18
Olovo (most preko rijeke Bioštice), zbog sanacionih radova od 7 do 17 sati saobraća se saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
M-20
Foča-Goražde (Filipovići), zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
REGIONALNI PUTEVI
R-442b Gornja Grkarica-Trnovo, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.
R-444 Breza, zbog radova na izgradnji kružnog toka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu.
R-444 Podlugovi-Breza, zbog izvođenja neophodnih radova, u vremenu od 07 do 16 sati saobraća se usporeno-jednom trakom.
R-445 Ćatići-Visoko-Podlugovi, zbog sanacionih radova na dvije lokacije saobraća se usporeno, jednom trakom.
R-456a Kalesija-Sapna, zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
R-460 Gradačac-Gračanica (Srnice), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

POSLJEDNJE DODANO