27 C
Tuzla
18.07.2024.

BIHAMK – Na putevima u BiH saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Ripač-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Sanski Most, Žitomislići-Doljani, kao i na putevima na području Tuzle, Gračanice, Doboja, Orašja i Odžaka.

Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Vozačima se savjetuje da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Vezane vijesti

TUZLA