5 C
Tuzla
30.01.2023.

BIHAMK – Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

– Zaostale vode na kolovozu ovoga jutra mjestimično ima na dionicama u sjeverozapadnim krajevima, zbog čega se saobraća sporije. Posebno se izdvajaju putni pravci Bosanska Otoka-Bužim-Velika Kladuša i Bihać-Bosanska Krupa, kao i putevi na području Bosanske Gradiške, Prijedora i Bosanske Dubice.

Zbog zapriječenog drveta privremeno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na magistralnom putu Bosanski Novi – Prijedor u Bosanskom Novom. U toku dana se očekuje završetak radova na normalizaciji saobraćaja – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Raskvašenog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Mlinište.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu.

Na dionicama u višim predjelima iz BIHAMK-a skreću pažnju na moguću poledicu. Vozače upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuju maksimalno opreznu vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Živinice-Stupari, Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

POSLJEDNJE DODANO