BIHAMK: Zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Zbog izvođenja minerskih radova u mjestu Potpeć, danas od 11.00 do 15.00 sati moguće su kratkotrajne obustave saobraćaja.

Radovi na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac i dalje traju, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog niskih temperatura upozorava se se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozačima se na svim putnim pravcima savjetuje da voze maksimalno oprezno te se podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.