22 C
Tuzla
04.07.2022.

Biraj srcem, biraj TK: Bijeg od gradske vreve – Posjetite restoran ”Lovac”

Bijeg od gradske vreve i stresnog načina života čovjeku nikada nije bio potrebniji. Samo pola sata od centra Tuzle nalazi se prava lokacija za opuštanje i uživanje u prirodi. Mir obilježava ovu lokaciju, a slap pored restorana Lovac atmosferu čini još potpunijom. No, nije samo ambijent ono po čemu je sam restoran karakterističan, to su prije svega specijaliteti koje nude.

”Sa našeg menija imamo svježu ribu iz  bazena; pastrmka, šaran, smuđ, tu je i ostalo kuhanje. Dođite i pogledajte, mislim da ćete biti zadovoljni”- kazao je Kemal Huskić, vlasnik restorana ”Lovac” Turija.

Ovaj restoran otvoren je prije više od 15 godina, a od samog početka nudi orginalnost i autentičnost. Kemal je vlasnik ”Lovca” zajedno sa svojim bratom. Porodičnim biznisom se nije odmah bavio, radio je i u inostranstvu, ali se sada posvetio razvijanju i uspjehu samog restorana.

”Tu ja i buraz radimo, želimo da gradimo ovo i da ostanemo u svojoj zemlji. Tako da u zadnje vrijeme smo se potrudili da to dignemo na neki veći nivo.Planove za budućnost naravno da imamo da se širimo i razvijamo svoj privatan biznis, pa vidjet ćemo kako će se razvijati situacija nadam se da će biti dobro za sve ljude, ne samo za nas. Jer kad su svi zadovoljni i mi smo” kazao je Huskić.

Sam prostor restorana odličan je i za svadbe, svečanosti, te za poslovne sastanke. Iskustvo pokazuje, priča Kemal, da svako ko dođe jednom mora svratiti ponovo. On također smatra da je iznimno važno da podstičemo vlastiti turizam i destinacije koje postoje u Bosni i Hercegovini.

”U BiH stvarno imamo dosta turističkih potencijala i bilo bi vrijedno da ih obiđemo. Moramo promovisati naše i barem što se tiče prirodnih stvari imamo baš puno. Trebali bi da to iskoristimo i da to prezentiramo ljudima u što boljem svjetlu da privučemo goste” – naglasio je vlasnik restorana Lovac. 

A goste posebno u vrijeme pandemije korona virusa privlače lokacije gdje je čist zrak, mirno okruženje uz žubor rijeke i kvalitetnu hranu. Sve to, poručuju posjetitelji, garantuje restoran ”Lovac” u Turiji.

 

POSLJEDNJE DODANO