5 C
Tuzla
08.12.2023.

Biraj srcem, biraj TK: Kušajte najbolju ribu u Ribnjaku Priluk

Svega 20 kilometara od Tuzle u egzotičnom prirodnom okruženju nalazi se Ribnjak Priluk – omiljena destinacija svima onima koji vole kušati kvalitetnu ribu. U ovoj oazi mira, kako ribnjak često nazivaju gosti, možete kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme. Na raspolaganju vam je ljetna i zimska bašta.

”Sada imamo tri objekta, ovo je jedan novi objekat koji se koristi za slavlja, veselja, rođendane do 30 osoba. Imamo tamo dva objekta gdje je provedeno centralno grijanje tokom zime je narod tu. Ljudi najviše dolaze zbog prirode, ali prije svega zbog dobre ribe,” rekao je Mensur Kamberović, nadzornik u Ribnjaku Priluk.

Trenutno je ovdje zaposleno 19 radnika. Među njima je i Maid Mujezinović koji već tri godine uslužuje glavne specijalitete ribnjaka:”Što se mene tiče meni je odlično ovdje, upoznao sam raznog svijeta iz Evrope dolazi narod  i odavdje od nas. Tako da… meni je super.”

Živinička oaza mira 

Brojni ljubitelji ribe  i ribljih specijaliteta ovdje dolaze iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Osim hrane motiv dolaska im je i želja da se udalje od gradske gužve i buke te da uživaju u tišini, kvalitetnoj hrani i miru.

 ”Ovdje se nudi prije svega riba… znači som, šaran, pastrmka. Imamo domaći sir, kajmak, imamo domaće kolače, uveli smo prije dvije godine pileći file i pljeskavicu. M i smo poznati po ribi, ali narod dolazi i  zbog fenomenalne pogače, pogača se pravi ovdje naše kuharice. Neko vjerujte mi dolazi samo na doručak samo radi sira, kajmaka i riblje čorbe,” objašnjava Mensur Kamberović.

Također, posjetitelji mogu pogledati i prostoriju koja obiluje starinama, a uskoro će u Ribnjaku Priluk biti izgrađena i Bosanska kuća. Iz Ribnjaka poručuju građanima koji do sada nisu bili ovdje da naprave pomak od svakodnevnice i da probaju vrhunske specijalitete. A nakon kvalitetnog obroka i odmora u ribnjaku, možete prošetati i uživati u prelijepoj prirodi, žuboru rijeke i odličnom pogledu…

 

 

Vezane vijesti

TUZLA