BKC organizovao 225 događaja u ovoj godini: Najavljen Novogodišnji koncert

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Hit komedije, međunarodne izložbe, vrhunske predstave bile su dio bogatog ovogodišnjeg repertoara Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Ostat će upamćeno zadovoljstvo posjetitelja, a da je tako pokazuje i broj građana koji su posjetili BKC – njih čak 30 hiljada! Građani su tako imali priliku posjetiti 225 događaja u ovoj godini na izmaku…

”Što se tiče izložbe imali smo 14 izložbi od čega šest samostalnih osam kolektivnih, scenskih djelatnosti je bilo 41, deset je bilo pozorišnih predstava, 23 manifestacije, osam festivala. Muzička djelatnost u smislu koncerata – održan je 31 koncert” rekla je Mirela Ibrahimović Mehanović, v. d. direktorice BKC TK Tuzla.

Također, održano je i 16 promocija različitih knjiga, kako onih stručnih, tako i popularne literature. Broj realizovanih događaja i aktivnosti je značajno uvećan u drugom dijelu godine, kaže direktorica.

 ”A zamislite sad da smo uspjeli od septembra do decembra da imamo 50% više od toga, znači imali smo oko 30 hiljada ljudi ovdje. Znači ono što smo nekada uspjeli u osam mjeseci  sada smo uspjeli u ova četiri mjeseca podigli produkciju za 50%”.

Iz uprave BKC-a Tuzla i za narednu godinu najavljuju brojne događaje. Već sada se može naslutiti jedan dio repertoara.

 ”Mislim da će te izložbe doprinijeti puno u smislu galerijske djelatnosti, imat ćemo i koncert Aleksandre Radović, imat ćemo koncert Frajli, imat ćemo gostovanje Viva vox hora, imat ćemo bogat sadržaj. Već imamo upisanih 72 događaja za narednu godinu” – dodaje direktorica.

Tako će građani imati zbog čega doći u ”hram kulture”, kako BKC naziva dirigent Jasmin Hasić. No, i do kraja ove godine posjetitelji će moći pogledati Novogodišnji koncert hora Lege Artis Tuzla. Koncert će biti održan ove subote od 19:00 sati.

”Pored mješovitog hora Lege Artis nastupit će vrsni umjetnici kao što su Slađana Dedić, Ena Ovčina za klavirom, Maida Habibović na violini i tu je naš gradski ansambl Iskre, ansambl koji je jedno vrijeme baštinio u BKC” – rekao je Jasmin Hasić, član Upravnog odbora BKC TK Tuzla.

Želja uprave BKC-a je vratiti sve umjetnike u ovaj centar kulture, povećati broj događaja, ali i broj zaposlenih radnika. BKC TK vrijedi posjetiti, poručuju naši sagovornici, jer bogat sadržaj – ispunjen kako zanimljivim tako i vrhunskim ostvarenjima zaslužuje pažnju svih građana.