17.8 C
Tuzla
28.05.2022.

BKC TK sutra organizuje Svečani bajramski koncert

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona zajedno sa još sedam partnerskih institucija i organizacija, 4. i 5. maja 2022. godine priređuje prigodan bajramski program „Bajramluci“, kojim će se obilježiti jubilej 30 bajrama u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

U organizaciji ove manifestacije učestvuju pored Bosanskog kulturnog centra TK kao nosioca aktivnosti još i BZK Preporod, Vijeće bošnjačkih intelektualaca RO Tuzla, MDD Merhamet RC Tuzla, Medžlis islamske zajednice Tuzla, Behram-begova medresa u Tuzli, Specijalna biblioteka Behram-beg Tuzla i Institut za društvena i religijska istraživanja Tuzla.

Centralni dio programa je Svečani bajramski koncert, koji će pod pokroviteljstvom premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića biti održan u srijedu 4. maja 2022. godine u Velikoj Sali BKC TK u Tuzli sa početkom u 19.30 sati, saopćeno je iz Bosanskog kulturnog centra TK.

U programu Svečanog koncerta nastupit će Nedžad Salković, Hor Behram-begove medrese, Senija Berberović, Jasmina Kasumović, hafizi Sead i Mirsad Mrahorović, Imran Čokić, te glumci Irfan Kasumović, Faruk Uščuplić i Hazim Mujčinović.

Nakon svečanog koncerta u galeriji BKC TK bit će organizovano bajramsko druženje.

Manifestacija se završava u četvrtak 5. maja kada će u Plavoj Sali BKC-a Tuzla sa početkom u 18 sati biti održani Bajramski egleni, tribina na kojoj će o bajramima u bh. književnosti govoriti Hadžem Hajdarević, pisac i publicist, a događaj će moderirati Sead Husić, pisac i uposlenik JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO