5 C
Tuzla
08.12.2023.

BKC Tuzla: Večeras koncert tuzlanske pijanistice Alme Hodžić Pašić

JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona nakon niza realizovanih aktivnosti u proteklom mjesecu i u oktobru/listopadu planira mnoštvo sadržaja koji će, i u trenutnim uslovima sa ograničenim brojem posjetitelja događajima, obogatiti kulturnu scenu u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Večeras od 19.00 sati u Velikoj sali na programu je klavirski recital tuzlanske pijanistice Alme Hodžić Pašić. Koncert se održava povodom tridesete godišnjice/obljetnice obnove rada, HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla, a koji se realizuje u saradnji s Franjevačkim samostanom u Tuzli.

U četvrtak 8. oktobra/listopada u Plavoj sali od 18.30 će se održati promocija knjige poezije za djecu „Dobrote plam“, Bajre Perve, autora osam knjiga i poezije koja je ušla u udžbenički sadržaj za osnovne škole. Ova promocija je i uvod u „Oktobar – mjesec knjige“ u kojem će u JU BKC TK dati svoj doprinos u promociji važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i njenog značaja u svakodnevnom životu.

Tokom ovog mjeseca rezervisani su i termini za izložbe, projekcije filmova, manifestacije naših partnera, koncerte i panel diskusije o čijim će terminima javnost blagovremeno biti informisana.

JU BKC TK krajem oktobra/listopada nizom događaja u vlastitoj produkciji obilježit će i Svjetski dan audiovizuelnog naslijeđa.

Prisustvo navedenim događajima za posjetitelje je slobodno uz poštivanje izrečenih epidemioloških mjera, koje se odnose na okupljanje u zatvorenim prostorima.

Vezane vijesti

TUZLA